Jednohubky (mini chlebíčky) trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenJednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill…
Obědových inspirací není nikdy dost. Krásně šťavnatá kuřecí stehna, příjemně vonící po bylinkách, podáváme s restovanou mrkví. Sytý a chutný pokrm je jednoduchý a…
Brambory připomínající harmoniku můžeme podávat jako přílohu nebo i jako samostatný bramborový pokrm třeba u grilování. Do zářezů skládáme klobásu, špek, cibuli, česnek…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Grilované krůtí maso je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo letní grilování s přáteli. Krůtí maso je nejen zdravé, ale také výživné…
Snadná a rychlá variace na guláš z libového hovězího masa. Bude se hodit, pokud máte chuť na dušené hovězí, ale nemáte moc času na přípravu nebo pokud potřebujete uvařit…
Lahodné podzimní jídlo připomíná složením syté pokrmy našich předků. Ti moc dobře věděli, že výživná pohanka, kapustičky a sezónní houbová nadílka jdou zpracovat spolu.…
Kuře na slanině s cibulí a houbami je skvělou inspirací na víkendové jídlo. Jednotlivé porce masa se spolu s dalšími ingrediencemi pečou v alobalu a díky koření je pokrm…
Pomazánky můžeme připravit z různých surovin a propojit tak navzájem chutě. Avšak někdy stačí úplný základ, abychom si pochutnali. Třeba jako u této houbové, kde necháme…
Kapří maso má většina z nás spojené s vánočními svátky a řízky v trojobalu. V létě můžete čerstvě ulovenou rybu upéct v pekáči na lůžku ze zeleniny. Kapra předem…
Kapří maso má většina z nás spojené s vánočními svátky a řízky v trojobalu. V létě můžete čerstvě ulovenou rybu upéct v pekáči na lůžku ze zeleniny. Kapra předem…
Porce ryb očistíme, osušíme papírovou utěrkou do sucha, porce osolíme, pokapeme citrónem, posypeme kořenící směsí na ryby a necháme dvě až tři hodiny odležet v chladu.Z…
Tento recept je lahodnou kombinaci šťavnatého masa a jemného, chutného zelí z cukety a dýně. Křehké medailonky se skvěle doplňují se svěží cuketou a jemnou sladkostí…
Bramboračka neodmyslitelně patří k tradičním českým polévkám. Její součástí je, kromě brambor, kořenová zelenina, houby a koření. V této navíc netradičně najdeme i…
S přicházejícími sychravými podzimními dny zajisté přijde vhod na recept oblíbenou dýňovou polévku. Díky červeným fazolím obsahuje také dostatek vlákniny. Lehce nasládlá…
Připravte rodině netradiční salát. Kombinace brambor, batátů, polníčku a zlehka podušené hlívy je zvláštní, ale velmi chutná. Takový salát je i příjemně sytý. Nebojte se…
Sekaná nemusí být pouze z masa, ale také z čerstvých lesních hub. Bez obav si tak na ní můžou pochutnat i diabetici. Takto připravená sekaná je šťavnatá, má příjemnou…
Lišky se skvěle hodí zejména do pokrmů se smetanovým základem. Jejich specifická chuť a aroma se však krásně projeví i v kombinaci se slaninou a cibulkou. Jednoduchý a…