Hříbková omáčka se sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvé hříbky dokonale provoní nejen les, ale také kuchyni. K těstovinám či k masu si z nich můžeme připravit lahodnou smetanovou omáčku. Je snadná, za pár chvil hotová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvé hříbky dokonale provoní nejen les, ale také kuchyni. K těstovinám či k masu si z nich můžeme připravit lahodnou smetanovou omáčku. Je snadná, za pár chvil hotová…
Milujete obalované, smažené houby? Vyzkoušejte místo trojobalu připravit sýrové těstíčko. Křupavé, vláčné a nadýchané těstíčko s kmínem, solamylem a petrželkou perfektně…
Křupavé špalíčky z bagety, plněné chutnou směsí z ryby, hub a cibulky, jsou dozlatova zapečené, šťavnaté uvnitř a voňavé po kmínu. Originální předkrm nebo pohoštění,…
Šmakoun na hříbkách je lehký a výživný pokrm s klasickou chutí. Orestovaný šmakoun s cibulkou, zeleninovým vývarem, smetanou a kapkou láku z okurek vytváří jemnou omáčku…
Pečená krůtí stehna s rýží a kompotovanými broskvemi kombinují sladké a slané chutě. Voňavé maso s česnekem a kmínem, upečené dozlatova a podávané s dušenou rýží a…
Slané koláče jsou skvělou formou svačiny, večeře či občerstvení třeba na pikniku. Připravit tak můžete třeba tento rychlý houbový. Na listové těsto stačí navrstvit…
Hřib dubový, lidově také dubák nebo pravák, je vynikající a hodně vyhledávaná houba. Skvěle se hodí pro sušení a konzervaci. Zde použijeme jak jeho sušenou verzi, tak…
Voňavá, krémová a sytá – taková je nedělní houbovka, která nesmí chybět na stole milovníků hub. Smetanová polévka z čerstvých hub zahřeje na duši i žaludku a skvěle se…
Rychlá a snadná chalupářská pánvička spojuje chuť hlívy, žampionů, vařených brambor a dozlatova osmažené slaniny. Výborné a syté jídlo z jedné pánve oceníte, když se vám…
Tento vegetariánský pokrm spojuje masitost muchomůrek růžovek s jemně kořeněnou chutí lišek do voňavého, sytého guláše, který voní lesem a domovem. Ideální jídlo na…
Vyvážený a pestrý, takový je bulgur se zeleninou, houbami a seitanem. Seitan je falešné "maso" z pšeničného lepku, které ochotně přebírá chutě ostatních surovin. Pokrm…
Ryzce patří mezi chutné lesní houby. Pokud jste si jich z lesa pár přinesli, vyzkoušejte připravit tento výborný, voňavý guláš. Voní po kmínu, česneku, majoránce a…
Vepřová žebírka potřená česnekem a kořením orestujeme s cibulí. Poté pomalu pečeme pod poklicí, aby zůstala šťavnatá. Nakonec přidáme houby a kmín, které dodají výraznou…
Klobouky z bedel, smažené v lahodném pivním těstíčku, si vás rozhodně získají. Jsou šťavnaté, křupavé a chutnají skvěle jen tak s krajícem čerstvého chleba nebo vařeným…
Hřibová smaženice s kuskusem je jednoduché a syté jídlo, které potěší i rychlou přípravou. Hříbky se orestují na másle s cibulkou, přidá se kuskus, vejce a trocha koření…
Šťavnatá štika, marinovaná v olivovém oleji se zázvorem, kmínem a paprikou, doplněná dušenými houbami se sójovkou. Podává se s voňavými bramborovými hromádkami z másla,…
Chutný, sytý a levný oběd či večeře. Nudličky z vepřové krkovice jsou šťavnaté a voní houbami, kmínem, česnekem a paprikou. Skvěle se hodí snad ke všem přílohám, takže…
Zapečené liškové sendviče spojují křupavou veku, jemně nasládlou chuť lišek a voňavý sýr do dokonalé kombinace, která potěší nejen houbaře. Připravíte je snadno a rychle…
Vůně rozmarýnu a hub provází tyto smetanové kroupy s restovanou krkovičkou. Krkovici předem nakořeňte a nechte přes noc marinovat v lednici. Díky tomu bude krásně…
Houby zapečené s vejci a chlebovými krutony voní po majoránce, kmínu a česneku. Rychlá a snadná večeře, která potěší nejednoho milovníka hub. Pro dokonalý chuťový…
Tradiční bramboračka v odlehčené verzi „co dům dal“. Brambory, kořenová zelenina, houby a špetka voňavého koření se spojí v sytou polévku, která je pokaždé trochu jiná,…
Vláčný a nadýchaný, takový je houbový trhanec z klouzků. Voní kmínem, máslem a koriandrem a chutná skvěle i samotný. Můžete ho také doplnit svěžím zeleninovým salátem a…
Kyselice s hlívou ústřičnou je lahodná polévka, která zahřeje a potěší každého milovníka hub. Jemná krémová chuť, špetka kyselosti a aromatická hlíva promění jednoduchý…