

Chilli con Carne z drůbežích jater
Suroviny 3 - 4 porce
- 1 větší cibule
- 500 g drůbežích jater
- špetka drceného kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- koření chilli con carne (může být i pálivá paprika)
- 1 plechovka červených velkých fazolí ve slaném nálevu
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 malá sklenička řezané papriky
- 1 zeleninový bujón
Postup přípravy receptu
Na oleji osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli. K cibulce přidáme na menší proužky pokrájená játra a necháme zatáhnout.
Mezitím do jater přidáme koření na chilli (podle chuti), špetku kmínu a zaprášíme 2 lžícemi mouky. Ihned přidáme celou plechovku fazolí i s nálevem (udělá super sosík), papriku, kukuřici a promícháme. Směs ještě podlijeme větším hrnkem vody a necháme za občasného míchání asi 20-25 minut dusit.
Poté směs odklopíme, přidáme bujón a necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky (někdo rád hustší, někdo naopak). Na závěr dosolíme podle chuti. Podáváme s rýží, s bramborem (opečený chutná skvěle), nebo v pecínku chleba.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chilli con Carne z drůbežích jater
-
To je fakt zajímavé a nemusí to být vůbec špatné.
-
-
dalsi zajimava variace, chilli con carne je moje laska
jeste tip, pridejte zakys smetanu (uz na talirich) -
Lucka Smejkalova: Lucko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás a s námi líbilo
Za recept ti dávám vstupní 5.bod -
rebeka: :Děkuju!
Dnes jsem to vařila poprvé...játra mě napadla protože jsou oproti masu za pusinku a je toho vážně na 2dny, takže než by se mi ten recept vypařil z hlavy, tak jsem ho sem dala. Dej vědět, jak to dopadlo a nechte si chutnat!
-
zajímavé s těmi játry.. to se musí vyzkoušet
vůbec to nevypadá špatně