 
	
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Recept ještě nebyl hodnocenHusí stehna opláchneme a řádně (opravdu nešetříme), z obou stran posolíme a pokmínujeme - nejlépe kmín a sůl vetřít. Dáme do lednice na 24 hod., minimálně přes noc.Ráno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Husí stehna opláchneme a řádně (opravdu nešetříme), z obou stran posolíme a pokmínujeme - nejlépe kmín a sůl vetřít. Dáme do lednice na 24 hod., minimálně přes noc.Ráno…
	
			 
	
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.V hrnci rozpustíme kus…
	
			 
	
Zapneme pekárnu na program Těsto. Přidáme všechny ingredience mimo pečiva. Přiléváme vodu, až vznikne tužší koule. Přidáme pečivo a necháme dojít do konce programu. Může…
	
			 
	
Na plátky narezané knedlíky obalíme v rozšľahaných vajíčkach a pražíme na rozpálenom oleji z oboch srán. Na tanieri ich posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
	
			 
	
Teplé knedlíky nakrájíme na malé kostičky a hodíme je na rozpálené máslo. Po půl minutce k nim přidáme vajíčka a vedle na plotně stále mícháme.Sýr hodíme ke knedlíkům a…
	
			 
	
K rozpuštěnému sádlu přidáme škvarky, které ještě trochu vyškvaříme a na tom osmažíme nakrájený pórek. Pak přidáme na kostičky nakrájené knedlíky a smažíme všechno…
	
			 
	
Knedlíky osmažíme na pánvi z jedné strany a poté je obrátíme. Na ně dáme vše co patří na pizzu (každý podle své chuti) a zalijeme vejcem.
	
			 
	
Hovězí maso opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka. Vyjmeme, naporcujeme. Do výpeku vyklopíme skleničku Moravského salátu nebo Kunovjanky a jen prohřejeme.…
	
			 
	
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
	
			 
	
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme…
	
			 
	
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme na kostky nakrájený knedlík a opečeme dozlatova.Do rozšlehaných vajíček přilijeme malou štamprli mléka,…
	
			 
	
Také patříte k milovníkům slaných snídaní? Vaječná omeleta ze zbylých knedlíků je alternativou k oblíbeným knedlíkům s vejci, jen je navíc vylepšená cibulkou, šunkou a…
	
			 
	
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání…
	
			 
	
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.Zelí uděláme dle chuti.A také knedlík uděláme, jaký máme rádi.
	
			 
	
Knedľu som pokrájala na plátky a potom na kocky veľkosti sústa. V miske som rozšľahala vajcia so soľou. Na oleji s maslom som orestovala slaninu, cibuľu a knedle do…
	
			 
	
Vajíčka vyšľaháme so soľou, vínom a múkou na hladké cestíčko. Knedľu narežeme na 1 cm hrubé plátky, obalíme v cestíčku, strúhanke a na horúcom oleji vyprážame z oboch…
	
			 
	
Na oleji orestujeme do zlata kocky knedlíka, pridáme kolieska klobásky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami a necháme stuhnúť. Posypeme pažitkou a, ak máme chuť, pokvapkáme…
	
			 
	
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, drobně nakrájené houby, mírně osolíme, opepříme a podusíme.Na druhé pánvi na trošce…
	
			 
	
Cestoviny uvaríme vo vode. Na kocky narezané zemiaky uvaríme taktiež vo vode, zvlášť. Na oleji opražíme cibuľu narezanú na drobno, stiahneme zo sporáku, pridáme mletú…
	
			 
	
Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na trošce…
	
			 
	
Psí vejkrop je autentický recept z oblasti Krkonoš a Jizerských hor. Pod netradičním názvem se skrývá skromná polévka ze zbytků po uvaření chlupatých knedlíků. Polévka…
	
			 
	
Ze zbylého knedlíku s oblibou připravujeme knedlíky s vejci. Zkusili jste už ale ze zbylého knedlíku připravit nádivku? Určitě to vyzkoušejte, nádivka je moc dobrá a…
	
			 
	
Vše (kromě zelí) nakrájet na kostičky. Do hluboké pánve (wok) nebo kastrolu dát trochu sosu z pekáče, na něj nakrájené zbytky pečeně (drůbež předem vykostit), hodně…
	
			 
	
Slaninu rozškvařit na pánvi, nechat na ní zesklovatět cibuli. Pak mírně osmahnout i česnek (aby se jen rozvoněl, ale nezhořkl). Nakonec vsypat na malé kousíčky…
	
			 
		
	
			 
		
	
			