Pavlišov
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.Zelí uděláme dle chuti.A také knedlík uděláme, jaký máme rádi.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.Zelí uděláme dle chuti.A také knedlík uděláme, jaký máme rádi.
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.V hrnci rozpustíme kus…
Husí stehna opláchneme a řádně (opravdu nešetříme), z obou stran posolíme a pokmínujeme - nejlépe kmín a sůl vetřít. Dáme do lednice na 24 hod., minimálně přes noc.Ráno…
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání…
Zbyl vám knedlík od oběda a nevíte co s ním? Připravte z něj výborný a rychlý oběd nebo večeři. Opečený s vejci, uzeným bokem a cibulkou rozhodně zasytí a dobře si…
Vše (kromě zelí) nakrájet na kostičky. Do hluboké pánve (wok) nebo kastrolu dát trochu sosu z pekáče, na něj nakrájené zbytky pečeně (drůbež předem vykostit), hodně…
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme…
Knedlu si dáme ohřát nad páru do hrnce. Mezitím si dáme do malého hrníčku na mírný plamen rozehřát kousek másla. Nameleme si trošku maku který smícháme s mletým cukrem. …
Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do sklovita. Přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté sypeme na kostičky nakrájený knedlík a…
Na plátek houskového knedlíku položíme plátek sýru, plátek šunky a opět plátek sýru. Přiklopíme druhým plátkem knedlíku. Aby naplněný knedlík držel pohromadě, zapíchneme…
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Knedlíky z předešlého dne napaříme, nakrájíme na menší kousky a promícháme s čerstvě uvařenými brambory, oloupanými a nakrájenými na plátky.Vše prosolíme, promícháme a …
Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete…
Do vody po uvařených chlupáčkách dáme prolisovaný česnek, libeček, majoránku, (kmín) a lžíci sádla. Dochutíme a případně zahustíme (ale zahuštění většinou není třeba)…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, drobně nakrájené houby, mírně osolíme, opepříme a podusíme.Na druhé pánvi na trošce…
Každý plátek knedlíku natřeme povidlím a namazanou stranou je slepíme k sobě. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce a smícháme s cukrem. Máslo rozpustíme.Knedlíky…
Králíka vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku, hojně prošpikujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme nakrájenou cibulkou. Podlijeme masoxovým vývarem. Pečeme 1,5 hod při…
K rozpuštěnému sádlu přidáme škvarky, které ještě trochu vyškvaříme a na tom osmažíme nakrájený pórek. Pak přidáme na kostičky nakrájené knedlíky a smažíme všechno…
Do většího hrnce dáme vařit vodu.Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby…
Do většího hrnce dáme vařit vodu.Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby…
Knedlíky osmažíme na pánvi z jedné strany a poté je obrátíme. Na ně dáme vše co patří na pizzu (každý podle své chuti) a zalijeme vejcem.
Zapneme pekárnu na program Těsto. Přidáme všechny ingredience mimo pečiva. Přiléváme vodu, až vznikne tužší koule. Přidáme pečivo a necháme dojít do konce programu. Může…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Tajemství staročeské kuchyně: Znáte couračku a bramboračku skleněnku?
Mřížkový koláč podle osvědčeného receptu je vláčný a nadýchaný. Zkombinujte povidla a tvarohovou náplň a budete se oblizovat
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů