Polévka Knedlovepřozelo
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, pokapeme rozpuštěným máslem a v troubě opečeme do křupava. Oloupanou cibuli nakrájíme na polokroužky, osmahneme na trošce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, pokapeme rozpuštěným máslem a v troubě opečeme do křupava. Oloupanou cibuli nakrájíme na polokroužky, osmahneme na trošce…
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Dlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…
1. Hovězí nudličky na 5 dnů naložíme do oleje a koření. Pak je osmažíme na pánvi. 2. Na druhé pánvi na oleji osmažíme nejlépe domácí knedlík nakrájený na kostičky. Pak…
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání…
Knedľu som pokrájala na plátky a potom na kocky veľkosti sústa. V miske som rozšľahala vajcia so soľou. Na oleji s maslom som orestovala slaninu, cibuľu a knedle do…
Knedlíky z předešlého dne napaříme, nakrájíme na menší kousky a promícháme s čerstvě uvařenými brambory, oloupanými a nakrájenými na plátky.Vše prosolíme, promícháme a …
Do hrnku dáme litr mléka a přivedeme ho k varu, zahustíme moukou, která je povolená ve vodě a převaříme, osolíme, přidáme smetanu a křen, necháme chvilku povařit, stačí…
Vajíčka vyšľaháme so soľou, vínom a múkou na hladké cestíčko. Knedľu narežeme na 1 cm hrubé plátky, obalíme v cestíčku, strúhanke a na horúcom oleji vyprážame z oboch…
Řízky osolíme a obalíme ve strouhance, zelí podusíme a zahustíme 1 bramborou, šťávu od Maggi napadů rozmícháme a přivedeme k varu. Poté podávame k řízkům a jako přílohu…
Knedlíky nakrájíme na kostky a v kastrolu smícháme s povidly.Dáme do trouby vyhřáté na cca 150 stupňů a necháme opékat cca 1/2 hodiny.Během opékání průběžně promícháváme…
Cestoviny uvaríme vo vode. Na kocky narezané zemiaky uvaríme taktiež vo vode, zvlášť. Na oleji opražíme cibuľu narezanú na drobno, stiahneme zo sporáku, pridáme mletú…
Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku: 2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso…
Králíka vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku, hojně prošpikujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme nakrájenou cibulkou. Podlijeme masoxovým vývarem. Pečeme 1,5 hod při…
Do misky rozklepneme vejce, která rozšleháme se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a promícháme.Houskový knedlík a maso nakrájíme na kostičky.Zapékací mísu vymažeme…
Do většího hrnce dáme vařit vodu.Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme na kostky nakrájený knedlík a opečeme dozlatova.Do rozšlehaných vajíček přilijeme malou štamprli mléka,…
Do většího hrnce dáme vařit vodu.Do mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme cca 170 g solamylu a rukama vypracujeme těsto. Podle potřeby…
Na pánev do rozehřátého sádla dáme na kostičky okrájený bůček nebo slaninu a necháme opékat. Přidáme kostičky knedlíku a za občasného promíchání je opečeme dokřupava a…
Zapečené knedlíky s rajčaty nabízejí skvělou možnost, jak využít zbylé knedlíky a vytvořit z nich nové, chutné a originální jídlo. Tento pokrm je ideální jako hlavní…
I tak prosté jídlo, jakým jsou knedlíky s vejcem lze připravit s fantazií. Stačí přidat cuketu, kvalitní šunku či uzené maso a svěží rajčatový salát a hned tu máme…
Psí vejkrop je autentický recept z oblasti Krkonoš a Jizerských hor. Pod netradičním názvem se skrývá skromná polévka ze zbytků po uvaření chlupatých knedlíků. Polévka…