Silný zeleninový vývar s (macesovými) knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenVývar: Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibule a cca 5 minut opékejte na středním plameni. Poté přidejte ostatní zeleninu a sůl, zalijte vodou a přiveďte k varu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vývar: Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibule a cca 5 minut opékejte na středním plameni. Poté přidejte ostatní zeleninu a sůl, zalijte vodou a přiveďte k varu.…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.Rybu osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Na pánvi pečeme nejdříve kůží dolů asi 4 minuty a pak otočíme a dopékáme…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme nejlépe vodou z varné konvice. Pokud máme možnost a čas, necháme je přes noc naložené v kyselém mléku. Slaninu si…
Kapii nakrájíme na malé kostičky, okurky také nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, nasekaný kopr a ostatní ingredience. Promícháme, dochutíme podle své chuti a dáme…
Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.…
Lososa osolíme (solí nešetřím), opepříme a polijeme citronovou šťávou. Z každé strany posypeme najemno nasekaným koprem a zabalíme do alobalu. Necháme chvilku odležet a…
Do mísy dáme pomazánkové máslo, majonézu, sůl, pepř a kávovou lžičku citronové šťávy. Dobře promícháme. Plátky uzeného lososa si nakrájíme na kousky velikosti nám…
Houby vysypeme do litru osolené vody (nebo houbového vývaru) a vaříme přibližně 10 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce k houbám.…
Rybu si připravíme, že jí nakrájíme na filata, omejeme, osušíme, osolíme, dost pokapeme citronem, posypeme kmínem, estragonem a necháme odležet. Mezi tím si oškrabeme…
Dáme si vařit mrkev nakrájenou na kolečka, pokrájené, zelené fazolky a na kostičky nakrájené brambory s kostkou masoxu. Když vše změkne, zasmažíme zásmažkou z hladké…
Vopred namočenú sóju uvaríme (pozri pozn.).V hrnci uvaríme na kocky narezané zemiaky vo vode spolu s mliekom domäkka, pridáme bryndzu, červenú papriku, uvarenú sóju a…
Nejprve dáme vařit brambory.Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.Přihodíme celer na malé kousky.Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst…
Drobně nakrájenou šalotku orestujeme na másle. Přidáme mouku, chvíli mícháme a zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu a přidáme brambory nakrájené na kostky a…
Lososa osušíme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Zakysanou smetanu dáme do kastrůlku a zahříváme téměř k varu. Odstavíme a vmícháme nasekaný kopr. Na pánvi si…
Lososa jemně umeleme. Dochutíme šalotkou nakrájenou co nejvíce na jemno. Přidáme posekaný kopr, sůl, pepř, citronovou šťávu a nastrouhaný sýr. Promícháme a podáváme s…
Lososa osolíme a obalíme v posekané petrželce nebo jiných bylinkách, které máme rádi. Těstovinovou rýži si uvaříme na skus, slijeme, propláchneme studenou voudou,…
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého…
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým…
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je vařit do osolené vody s kmínem (asi 1000 ml). Do dalšího hrnce dáme sušené houby, zalijeme je zhruba 300 ml vody a…
Lososa naporcujeme na 4 nebo i více porcí. Každou porci ještě rozpůlíme. Dále si nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem, citrónovou kúrou a…
Očištěné filé osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vetřeme nasekanou petrželku. Rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a přidáme filátka kůží dolů. Přihodíme…
Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci…
Nejprve na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a chvilku na mírném plameni restujeme, aby pustila chuť a šťávu.…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…