Kulajda podle Václava Havla
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je vařit do osolené vody s kmínem (asi 1000 ml). Do dalšího hrnce dáme sušené houby, zalijeme je zhruba 300 ml vody a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je vařit do osolené vody s kmínem (asi 1000 ml). Do dalšího hrnce dáme sušené houby, zalijeme je zhruba 300 ml vody a…
Lososa naporcujeme na 4 nebo i více porcí. Každou porci ještě rozpůlíme. Dále si nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem, citrónovou kúrou a…
Petržel a mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a promícháme dohromady.Jedno filátko nakrájíme na kostičky - pro dětskou porci.Do velké i malé zapékací…
Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci…
Kousky lososa (případně i s olejem) rozmixujeme. Z kopru oddělíme několik malých snítek na ozdobu a druhou část otrháme ze stonků a jemně usekáme. Smícháme majonézu …
Placky libanonského chleba položíme na pánev a chvilku je zahřejeme. Pak placky rozřízneme napůl a nožem je rozevřeme. Vznikne nám kapsa, kterou budeme plnit.Dresing si…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a provaříme. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme gelový bujon.Přidáme sůl, pepř, smetanu a…
Na másle necháme rozvonět kmín, nové koření a dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájený celer, který osmažíme dozlatova.Vše…
Frittata vděčí za svůj původ slunné Itálii. Jde o lehkou vaječnou omeletu, o kterou se mohou podělit prakticky všichni u stolu. V tomto receptu je doplněna uzeným…
Losos je velice oblíbený, často jej vyhledávají i ti, kteří rybám běžně neholdují. Aromatická koprová omáčka v kombinaci s jemným rybím masem a zeleninou orestovanou…
Fazolový salát se zakysanou smetanou s koprem je svěží a chutná volba pro milovníky lehkých a zdravých jídel. Tento salát spojuje jemnou chuť fazolí s křupavostí čerstvé…
Báječný podzimní salát z pečené červené řepy s mandlemi jistě pro svoji výbornou chuť nezklame. Podává se samostatně a nebo se dá použít i jako příloha k masu.
Vydatný a lahodný pokrm se třemi druhy masa sice vyžaduje delší přípravu, stojí ale za to. Maso je šťavnaté a měkké a jídlo se jen rozplývá na jazyku. Nechybí ani…
Bramborový salát z pečených brambor vás překvapí svou lahodnou chutí. Brambory jsou skvěle okořeněné a díky pečení je jejcih chuť výraznější. Poměr majonézy a zakysané…
Hledáte inspiraci na rychlou večeři? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Nudle s restovanou zeleninou, uzeným lososem s aromatickým koprem, to je prostě kombinace…
Tato kedlubnová omáčka má dvě varianty. Jednu jemnější, se smetanou ke šlehání, která se přidává do pokrmu ještě před koncem vaření. A druhou výraznější s hustou…
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento…
Vařené brambory provoněné čerstvým koprem, přelité máslem, jsou osvědčenou klasikou české kuchyně. Skvěle doplní lehká jídla, zeleninové řízky i pečené maso – nebo…
Jemný salát z tenkých plátků cukety, zakysané smetany a čerstvého kopru. Osvěžující, lehce nakyslý a ideální jako letní příloha k masu i samostatné lehké jídlo.…
Skvěle zahřeje, zasytí i potěší. Ať už si ji dáte jako předkrm, nebo hlavní chod. Rychlá na přípravu, ideální pro dny kdy je sezóna cuket v plném proudu. S voňavým…
Hledáte inspiraci na lehký zelný salát? Vyzkoušejte fit zelný salát se žloutkovým dresinkem! Tento jednoduchý recept bez majonézy spojuje čerstvé zelí, okurku, jarní…
Smetanou zjemněná zeleninová polévka lehce voní koprem, její chuť je zvýrazněná přidanou chilli papričkou. Tato polévka, která je plná zelených fazolek a kostiček…
Vopred namočenú sóju uvaríme (pozri pozn.).V hrnci uvaríme na kocky narezané zemiaky vo vode spolu s mliekom domäkka, pridáme bryndzu, červenú papriku, uvarenú sóju a…
Lososa osušíme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Zakysanou smetanu dáme do kastrůlku a zahříváme téměř k varu. Odstavíme a vmícháme nasekaný kopr. Na pánvi si…