Babiččiny pracinky
Recept ještě nebyl hodnocenBez medvědích tlapek nebo pracen by nebyly ty pravé Vánoce. Vždyť je pekly již naše prababičky! Cukroví provoněné hřebíčkem a skořicí, posypané cukrem, doplní útulnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 064 kJ / 493 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,67 g |
| Tuky | 26,67 g |
| – nasycené | 13,33 g |
| – nenasycené | 13,33 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 13,33 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 13,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Bez medvědích tlapek nebo pracen by nebyly ty pravé Vánoce. Vždyť je pekly již naše prababičky! Cukroví provoněné hřebíčkem a skořicí, posypané cukrem, doplní útulnou…
Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen doma, ale hodí se i na chalupu či jako svačina na výlet. Když při výrobě použijete…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Doma si již můžeme připravit ledacos. Od pečiva přes kysané výrobky až po šunku. Z kostek vepřové kýty, které naložíme do směsi koření, soli a cukru vytvoříme za pomoci…
Perníčky v jakékoliv podobě doprovází vánoční svátky. Měkké, nadýchané, po koření vonící kousky vykrájené do libovolných tvarů můžeme k sobě slepit marmeládovou náplní a…
Recepty z jednoho hrnce jsou nejjednodušším způsobem, jak připravit chutný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte výborný krůtí guláš podle našeho receptu, na…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Děti milují rajskou a tato láska přetrvává i do dospělosti. Ovšem ne každý má rád hovězí maso, které navíc potřebuje dostatek času k přípravě, aby bylo opravdu měkké.…
Sulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Pokud váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte hovězí roštěnku s mrkví a celerem, dušenou v silném vývaru. Základ ze špeku a cibule a pomalé dušení masa zajistí bohatou…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Vynikající cukroví si můžete dopřát i pokud musíte držet bezlepkovou dietu. Tyhle křehounké pracny jsou tak lahodné, že vůbec nepoznáte, že jsou bez lepku. Určitě je…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Polévku z řapíkatého celeru připravíme snadno a rychle. Řapíkatý celer ji dodá příjemnou svěží chuť, smetana na závěr polévku zjemní a dodá ji správnou konzistenci.…
Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá - kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Oprala jsem čočku s rýži ve vlažné vodě. Pak jsem čočku s rýží nechala stát ve studené vodě cca 2 hodiny (můžete osolit), aby nasála co nejvíce vody a byla rychle vařená…
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a plníme tenké střívko. Po uvaření…
Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát.Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti…
Domácí párky jsou návratem k poctivému řemeslu, kde přesně víte, co jíte. Bez zbytečných éček, plné kvalitního masa a chuti přesně podle vašich představ. Ideální pro…
Lilek není chuťově příliš výrazný, ale zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je opravdu vynikající. Pokud máte velkou úrodu lilku, využijte skvělé…