Houbový guláš obložený
Recept ještě nebyl hodnocenUzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Když je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku…
Kuře omyjte, osušte a dobře osolte i zevnitř. Očistěte a nakrájejte 1 cibuli, mrkev, petržel a rajče a vložte do pomalého hrnce. Na zeleninu položte kuře nožkama nahoru.…
První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Utopenci jsou připomenutím slávy českých hospůdek a dobrot zde podávaných. Kvalitní, dobře proleželý špekáček s cibulí, okurkou a feferonkou, vytažený ze sladkokyselého…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme pomalým varem do měkka podle velikosti slepice. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.Polévkové nudle…
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Čerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…
Dostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…
Připravit si domácí šunku z krkovičky není náročné, jen zabere více dnů. Avšak i to má svůj důvod a věřte, že se to vyplatí. Krkovičku nejprve necháme naložit v láku a…
Tato fenyklovo-mrkvová polévka je ideálním spojením svěžesti fenyklu a sladkosti mrkve, obohacené o krémovou smetanu, která jí dodává jemnost a plnou chuť. Je perfektní…
Příprava domácího vína není složitá a zvládnou ji i úplní začátečníci. Lahodné bezinkové víno podle našeho receptu můžete podávat při štědrovečerní večeři nebo jím…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Papriky plněné mletým hovězím masem si můžete lehce připravit podle našeho receptu. Přídavek kečupu a všeho vypsaného koření dodává omáčce sladkost i výraznou chuť.…
Talíř dobré polévky příjemně zahřeje a zasytí na delší dobu. Aromatická koprová polévka s brambory je klasikou české kuchyně a připravit ji můžete i bez mouky. Její…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…