Provensálský květák s jogurtovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou…
Na pánev dáme smažit na kousky nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme nakrájenou hlívu (pouze kloboučky, bez nožiček), přilijeme trochu vody a necháme mírně dusit.…
Řízky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Posolíme a okořeníme provensálským kořením z obou stran. Potom poklademe plátky šunky, eidamu a kousky nivy. Zamotáme do "šneků…
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky předem lehce vymazané trochou oleje.…
Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, cca 2 cm na výšku. Ty jemně z obou stran osolíme a posypeme provensálským kořením. Máslo rozpálíme na…
Pangase si nasolíme, posypeme paprikou a provensálským kořením z obou stran. Půl pórku, rajčata, papriku a česnek pokrájíme, do pekáčku si dáme plátky másla, na něj…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout a starší oloupeme. Nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Pečlivě je poklademe na plech, mezery vyplníme kousky…
Králičí hřbety odblaníme o vykostíme. Dáme do mixéru a rozmixujem. Přidáme k masu vejce, hořčici, sůl,pepř, vločky a znovů promixujem. Náplní plníme papriky omyté a…
Cibuli pokrájíme najemno a necháme ji zesklovatět na trošce oleje. K tomuto základu přisypeme propranou rýži a 2 minuty společně restujeme. Přilijeme asi 1/3 hrnku…
Hermelíny rozřízneme a vnitřek potřeme nastrouhaným česnekem feferonkovou pastou (kdo nemá rád ostré, použije raději pesto) a posypeme provensálským kořením. Přiklopíme,…
Pangase nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posolíme a zakápneme šťávou z půlky citronu. Poté přidáme tymián, provensálské bylinky, bazalku, sladkou papriku, kari…
Vykoštěný zadek z králíka pokrájíme na kousky. Na pánvi WOK zpěníme cibuli na trošce oleje a přidáme kousky z králíka, posypeme grilovacím kořením a provensálským…
Ledvinky si nakrájíme, dáme je na olej, kde jsme před tím osmažili cibulku s pórkem. Květák si nakrájíme po růžičkách na drobnější kousky a když se ledvinky zatáhnou,…
Nejdříve si spaříme a oloupeme rajčata, poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek také nakrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací mísy, přidáme k tomu sterilované…
Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl, provensálské koření a česnek promícháme s moukou.Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny…
Sušená rajčátka se nakrájí či nadrolí (podle stavu suchosti) na co nejmenší kostičky. Majitelé pekáren dále vloží všechny suroviny do svého stroje, nastaví program na 3…
Filety pangase nakrájíme na proužky - z každé cca 6 ks. Osolíme, posypeme s jedné strany kořením na ryby, z druhé bylinkami. Můžeme dle chuti zakápnou citronem. Obalíme…
Těsto vyválíme, dáme ho na plech vyložený pečícím papírem a propícháme ho vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a zprudka upečeme (těsto má zůstat světlé).…
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, panenku zbavíme povrchových blanek, smícháme s kořením, kterým dokonale potřeme panenku, nakonec ji jemně pokapeme…
Vejce rozklepeme do misky, přidáme špetku soli, pepře, sušeného česneku, provensálského koření a dobře rozmícháme.Na rozpálené pánvi rozpustíme dvě lžíce másla a…
Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme…
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce.V pekáčku rozehřejeme tuk, opečeme na něm špek, na kostičky…
Zmiešame provensálske korenie, soľ, čierne korenie a sójovú omáčku a mäso dobre v zmesi obalíme. Necháme v chlade cez noc odležať.Druhý deň mäso obalíme v trojobale a…