Smažené kuřecí zamotance

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 1 hod. 3 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

cca 250 g moravského uzeného (nařezaného na tenké plátky)
cca 300-350 g kuřecích prsou
1 lžíce provensálského koření
2 mrkve
několik lístků pažitky
zelená cibulka
sůl
1 - 2 vejce
hladlá mouka
strouhanka na trojbal
tuk na smažení
Na pažitkový přeliv:
mrkev -(vývar)
1/2 kostky masoxu nebo hovězího bujónu
pažitka
4 - 5 lžic smetany 33%
1 lžíce hl. mouky
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V asi 2-3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1-2) moravského uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z kuřecích prs, posypeme provensálským kořením, položíme několik tenkých špalíků z vařené mrkve, několik lístků pažitky a proužek zelené cibulky.

  2. To vše zavineme do rolky a ještě obalíme dalším tenkým plátkem uzeného. Pevně utaženou rolku obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme ve vyšší vrstvě tuku.

  3. Mezitím připravíme z vývaru od mrkve s přidáním špetky masoxu nebo hovězího bujónu a nasekané pažitky (povařené se záklechtkou ze smetany a hladké mouky) hustý pažitkový přeliv.

  4. Na talíři zamotance rozřízneme šikmým řezem, aby byla vidět náplň. Maso přelijeme pažitkovým přelivem a podáváme. Příloha - nové brambory sypané zelenou směsí (cibulka, petrželka, pažitka).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené kuřecí zamotance

Tématické fráze: smažené kuřecí prsa pazitkovy preliv kureci ve folii varene ve vode smažené kuřecí játra top recepty kuřecí prsa smažené smažená kuřecí prsa smazena kureci prs smažené kuřecí kousky s kostí. smažené kuřecí vařené stehno kuřeci prs přeliv na maso