Jakou dělám já marinádu
Recept ještě nebyl hodnocenZákladním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Zeleninové placičky se sýrem, jsou jednoduché na přípravu, zasytí vás, pokud k nim nechcete přílohu, budou výborné i samotné. Připravit si k nim můžete pestrý zeleninový…
Připravte si šašlik v pohodlí svého domova s touto jednoduchou verzí připravovanou v pekáči. Marinované kousky masa spolu s barevnou zeleninou se pomalu pečou do…
Připravte lososa jednoduše v páře, zároveň s přílohou. Poté doplňte rybu chutnou omáčkou. Pro obzvláště náročné strávníky můžete ještě během vaření omáčky lehce a velmi…
Pečené masové kuličky z mletého masa, ochucené oblíbeným kořením, a rajská omáčka s paprikovým základem, zjemněná zakysanou smetanou, spolu krásně ladí. Můžete…
Šunkový závitek nemusí být jen klasika s křenovou náplní nebo aspikem. V našem receptu jsme do šunky zabalily zdravého Šmakouna, a to celé zapečeme v županu z tenkých…
S nadcházejícími teplými dny přichází ruku v ruce chuť na jednoduchá a lehká jídla. Ideálním obědem do teplých dnů je těstovinový salát s restovaným krůtím masem,…
Šťavnaté válečky z mletého vepřového masa a balkánského sýra ochucené řeckým jogurtem a aromatickým kořením Zátar jsou skvělou volbou pro rychlý oběd či večeři. Snadno…
Z kuřecího masa nejčastěji připravujeme různé směsi, které zvládneme uvařit za necelou hodinku a jejich přípravu bez obav zvládnou i ti méně zkušení. Čína s kuřecím…
Voňavý a na povrchu dozlatova opečený – pečený hermelín z trouby je ideální volba, když máte chuť na něco rychlého a sytého. Skvělý s bramborovou kaší jako oběd, nebo…
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku, někde známý jako kuřecí Ondráš, je oblíbeným českým pokrmem, který spojuje jemné kuřecí maso a bramborové těsto. Výsledkem je…
Kuřecí směs se žampiony je jemná a šťavnatá, ale teprve čerstvě nastrouhaný křen jí dodá ten správný říz. Jednoduché, rychlé a přitom chuťově vynikající jídlo, které…
Celer rozdělíme na řapíky a sloupneme vrchní vlákna. Celer musí být čerstvý a pevný. Tvrdé konce odřežeme a necháme do polévky. Ostatní nakrájíme na špalíky cca 7 cm…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.Osolíme, okořeníme, poklademe šunkou, Bruschette a trochou nakrájeného pórku.Svineme do závitků spíchneme párátkem a zprudka…
Kuřecí prsní nebo stehenní řízky mírně naklepeme a posypeme kořením. Položíme do nejspodnějšího patra parního hrnce. Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme do…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče kápneme trochu oleje a vyskládáme brambory, na brambory položíme osolené opepřené a podle chuti na kořeněná kuřecí…
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme vyšlehat kokosové mléko a olej. Nakonec vmícháme kukuřičnou hladkou mouku s práškem do pečiva a kořením medový perník. Rozpuštěnou…
Trampská cigára sepneme na konci párátkem tak, jak když pleteme normální vánočku, aby se při pletení a pečení nerozplétala. Upleteme vánočku, na konci opět sepneme…
Vlastně celý tento recept je o improvizaci a o tom, co každému chutná. 1. Začneme tím, že si rohlíky nakrájíme buď ručně, nebo na kuchyňském kráječi na co nejtenčí…
Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, okořeníme kořením a necháme 2 hod. uležet. Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek…
Kotletu nařežeme na slabé plátky, které ještě rozklepneme asi na ½ cm silné . Osolíme, opepříme, posypeme jen lehce kořením a vrstvíme: plátek masa potřeme prolisovaným…
Panenku nakrájíme ze šikma na tlustší plátky a naklepeme pěstí.Připravíme marinádu z ostatních surovin."Řízečky" namočíme do připravené směsi a ponoříme. Necháme uležet…
Dáme si vařit 3 litry vody, dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku plátků do vody a vaříme…
Filety si osolíme a obalíme v solamylu. V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři. V téže pánvi zprudka…