Kuřecí kuličky v pikantní omáčce

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 2 názory

Suroviny 3 porce

Kuličky:
500 g kuřecího masa (umeleme)
půl lžičky soli
pepř nameleme čerstvý dle chuti
2 lžičky solamylu
směs koření Mest masala: (uděláme z
1 lžičky sladké papriky
půl lžičky drceného římského kmínu
půl lžičky mletého chilli
půl lžičky sušeného česneku
půl lžičky sušeného mletého koriandru)
hladká mouka na poprášení kuliček
olej nebo sádlo na smažení
Omáčka:
1 lžíce oleje
1 střední cibule
1 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská)
2 lžíce rajčatového protlaku
1-2 lžičky červené curry pasty dle chuti
150 ml vývaru (masový nebo zeleninový)
200 g kelímek šlehačky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Namícháme směs koření (návod je orientační, můžeme přizpůsobit své chuti) nebo můžeme koupit hotovou směs.
    Mleté kuřecí maso promícháme se solí, kořením a solamylem. Mokrýma rukama utvoříme 12 kuliček, lehce je poprášíme moukou a smažíme velmi pomalu na oleji nebo sádle, aby byly dobře propečené. Může upéct i bez tuku v troubě.

  2. V hluboké pánvi nebo kastrolku na oleji osmahneme nasekanou cibuli dosklovata. Přidáme, hořčici, protlak, curry pastu, krátce orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Přilijeme šlehačku, dle chuti osolíme a přivedeme k varu. Jakmile přejde varem odstavíme a přes sítko přecedíme.

  3. Pokud by byla omáčka moc řídká, lze ji zahustit solamylem, francouzským máslem (nebo jíškou a povařit).
    Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu Kuřecí kuličky v pikantní omáčce