Utopené řízky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky,…
Maso nakrájíme na malé kostky a v misce promícháme s kořením a lžící oleje. Necháme 1/2 hodiny odležet. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme maso, opečeme a přilijeme…
Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a…
Krkovička pečená v troubě společně s lečem, slaninou, šunkou a sýrem je rychlým a jednoduchým jídlem z jednoho pekáčku. Vepřová krkovice je prorostlá tukem, díky čemuž…
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso na nudličky, houby na plátky a dusíme 3/4 hodiny do měkka.Do vysmahlé šťávy přidáme koření a sůl, trochu podlijeme vodou a…
Minutkově připravené plátky vepřové krkovice jsou rychle hotové a zvládne je úplně každý. Smetanová omáčka s žampiony je díky přidané hrubozrnné hořčici krásně výrazná a…
Ideální využití pomalého hrnce k přípravě oběda či večeře. Bez starostí s hlídáním pečeně v troubě máme v určený čas maso měkké a šťavnaté a nehrozí jeho vysušení. Zcela…
Živáňská pečeně kombinuje chuť šťavnaté vepřové krkovice s chutí papriky, cibule a rajčat. Směs ovoněnou slaninou a klobáskou skvěle doplní i brambory, které můžete…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Sušené maso získalo na oblibě teprve nedávno, avšak jeho historie je dlouhá. Je výborné jako jednoduchá a vydatná svačina během dne nebo na větší výlet. Zároveň jej lze…
Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká…
Marinovaná krkovice to je sázka na jistotu, kterou ocení nejen milovníky poctivé české kuchyně. Šťavnaté maso plné chuti, dozlatova upečené brambory, bylinky a koření…
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou…
Plátky masa naklepeme (použila jsem klouby rukou), osolíme, opepříme, posypeme trochu gyrosem. Vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Maso bohatě posypeme na proužky…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, špek a cibuli na drobné kostičky.Do hluboké rozehřáté pánve dáme špek a opečeme, přidáme sádlo a zesklovatíme cibuli. Do…
Krkovici si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje, pak je přeložíme do pekáčku. Na výpeku z krčků mírně…
Šťavnatá pečená krkovice, doplněná sladkými jablky a cibulí, je lahodné spojení chutí, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvělý tip na slavnostní oběd i…
Ačkoliv se krkovička používá spíše na minutky a grilování, výborná je i pečená. Zkuste ji připravit podle našeho receptu, s lečem, sýrem a smetanou. Jako přílohu…
Maso lehce naklepeme a nařízneme okraje. Smícháme olej s česnekem a kořením. Necháme odležet, třeba do druhého dne.Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka z obou stran…
Maso nakrájejte na plátky o šířce cca 0,5-1 cm a zlehka je naklepejte. Osolte, okořeňte a promíchejte s 2-3 lžícemi oleje. Nechte marinovat přes noc v uzavřené nádobě v…
Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a…
Vydatné a chutné jídlo inspirované tradiční moravskou kuchyní. Šťavnaté plátky vepřové krkovice se dusí s cibulí a okurkami, což dodá výrazně jemnou a pikantní chuť.…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…