Métské krkovičkové závitky

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 52 názorů

Suroviny

4 plátky krkovice
Na náplň:
2 ks métský salám ( já měla už pouze jeden, tak jsem přidala čajovku)
2 stroužky česneku
čerstvý libeček
žampiony
4 plátky uzeného sýra
špetka pepře
špetka sladké papriky
sůl
Dále:
1 cibule
100 g slaniny
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
vývar
1 PL hladké mouky
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Métský tataráček smícháme s utřeným česnekem a posekaným libečkem.

  3. Žampiony oloupeme.

  4. Na každý plátek masa naneseme vrstvu métské směsi, poklademe plátkem sýra a nakrájenými žampiony, stočíme do závitku a zpevníme provázkem.

  5. V pekáčku si na oleji opečeme ze všech stran závitky do hněda a vyjmeme. Na výpeku si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme nové koření a pepř a vrátíme závitky, které podlijeme vývarem nebo vodou. Pokud nám zbydou žampiony, přidáme k závitkům.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a přikryté pečeme cca 20 minut, pak je na 10 minut necháme dopéci odkryté.

  7. Maso vyjmeme a uchováváme v teple, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme a provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Métské krkovičkové závitky

  • neynalek neynalek(neregistrovaný)

    pro tz, kdo to jako ja neznaji tadz je slozeni http://www.masna-pribram.cz/produkty/neopracovane....

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nofrona: naprostý souhlas.. se vším:yes:;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jája:Když si maso sama nameleš tak je ho 100%;-)
    AniCiz: Jsem z vesnice tak složení moc neřeším;-), co se dá je domácí a co nemám koupím.
    Jenom tak pro zajímavost, kde se pase bio kráva? Vedle pole které se normálně hnojí a ne bio hnojem;-) a tak je to i s tou bio zeleninou, moc těm nechemicky ošetřeným věcem nevěřím. Samo, že v protlaku kde je 5% rajčat nekoupím.
    Je to můj názor.
    Recept je pěkný:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    No a vy ,co kritizujete dotčené masné výrobky..víte vůbec,kolik chemie sníte v kupované zelenině?:-S

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    nofrona: myslím uzeniny...stačilo mi když jsem jednou a naposled koupila mleté "maso" z tesca a ani jsem se nejak nekoukla na složení a doma jsem zjistila že masa tam bylo asi 70 procent:-D...

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jája:A vovovovvotom to jééééé:-D:-D:-D:-D
    Že by bylo třeba zelí z kůží:-O:-O no tááák:no:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    ne že by mi teda šlo o vaše zdraví, ale spíš o to, že kvůli takovým jako vám za chvíůli zmizí z puktu veškeré kvalitní a čerstvé potraviny a budou se objevovat pytlíky nespecifikovatelného objemu , z čehož bude půlka éček a druhá půlka vepřových kůží...jen tak dál :no:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    No to je sranda že je tu tolik vysmívavých komentářů a smajlíku, ale vaše zdraví..:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • neregistrovaný neregistrovaný (neregistrovaný)

    1974andrea: OK, všechno dobré :-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    neregistrovaný :Ale já s tebou taky souhlasím;-). A už toho nechme:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    neregistrovaný : ale to my taky.. ale nejen zeleninou živ je člověk;-) a jednou za čas malý hříšek;-)

    Odpovědět

  • neregistrovaný neregistrovaný (neregistrovaný)

    No děvčata, jste rozhodně v převaze, to určitě :-) Kazatel nejsem, jen jsem řekl svůj názor. Já raději zeleninu a čerstvé kvalitní potraviny.;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Obé:-D.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea::-D:-D:-D myslíš.. bomba jídlo nebo některé komentáře:-?:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Po dešním receptu rozhodně budu, protože to byla bomba:-p

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: métský tatarácek složení čajovky masna studená vyrobek tataráček métské maso čajovka jak připravit métský tataráček métské tataráčky čajovka z masa recept kupovaný tataráček čajovky procento masa čajovky procento masa složení métské salámu cajovka nezdrava tataracek metsky métský tataráček recepty metsky slozeni

Zapomněl/a jsem heslo