Métské krkovičkové závitky

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 52 názorů

Suroviny

4 plátky krkovice
Na náplň:
2 ks métský salám ( já měla už pouze jeden, tak jsem přidala čajovku)
2 stroužky česneku
čerstvý libeček
žampiony
4 plátky uzeného sýra
špetka pepře
špetka sladké papriky
sůl
Dále:
1 cibule
100 g slaniny
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
vývar
1 PL hladké mouky
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Métský tataráček smícháme s utřeným česnekem a posekaným libečkem.

  3. Žampiony oloupeme.

  4. Na každý plátek masa naneseme vrstvu métské směsi, poklademe plátkem sýra a nakrájenými žampiony, stočíme do závitku a zpevníme provázkem.

  5. V pekáčku si na oleji opečeme ze všech stran závitky do hněda a vyjmeme. Na výpeku si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme nové koření a pepř a vrátíme závitky, které podlijeme vývarem nebo vodou. Pokud nám zbydou žampiony, přidáme k závitkům.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a přikryté pečeme cca 20 minut, pak je na 10 minut necháme dopéci odkryté.

  7. Maso vyjmeme a uchováváme v teple, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme a provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Métské krkovičkové závitky

  • neynalek neynalek(neregistrovaný)

    pro tz, kdo to jako ja neznaji tadz je slozeni http://www.masna-pribram.cz/produkty/neopracovane....

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nofrona: naprostý souhlas.. se vším:yes:;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jája:Když si maso sama nameleš tak je ho 100%;-)
    AniCiz: Jsem z vesnice tak složení moc neřeším;-), co se dá je domácí a co nemám koupím.
    Jenom tak pro zajímavost, kde se pase bio kráva? Vedle pole které se normálně hnojí a ne bio hnojem;-) a tak je to i s tou bio zeleninou, moc těm nechemicky ošetřeným věcem nevěřím. Samo, že v protlaku kde je 5% rajčat nekoupím.
    Je to můj názor.
    Recept je pěkný:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    No a vy ,co kritizujete dotčené masné výrobky..víte vůbec,kolik chemie sníte v kupované zelenině?:-S

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    nofrona: myslím uzeniny...stačilo mi když jsem jednou a naposled koupila mleté "maso" z tesca a ani jsem se nejak nekoukla na složení a doma jsem zjistila že masa tam bylo asi 70 procent:-D...

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jája:A vovovovvotom to jééééé:-D:-D:-D:-D
    Že by bylo třeba zelí z kůží:-O:-O no tááák:no:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    ne že by mi teda šlo o vaše zdraví, ale spíš o to, že kvůli takovým jako vám za chvíůli zmizí z puktu veškeré kvalitní a čerstvé potraviny a budou se objevovat pytlíky nespecifikovatelného objemu , z čehož bude půlka éček a druhá půlka vepřových kůží...jen tak dál :no:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    No to je sranda že je tu tolik vysmívavých komentářů a smajlíku, ale vaše zdraví..:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • neregistrovaný neregistrovaný (neregistrovaný)

    1974andrea: OK, všechno dobré :-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    neregistrovaný :Ale já s tebou taky souhlasím;-). A už toho nechme:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    neregistrovaný : ale to my taky.. ale nejen zeleninou živ je člověk;-) a jednou za čas malý hříšek;-)

    Odpovědět

  • neregistrovaný neregistrovaný (neregistrovaný)

    No děvčata, jste rozhodně v převaze, to určitě :-) Kazatel nejsem, jen jsem řekl svůj názor. Já raději zeleninu a čerstvé kvalitní potraviny.;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Obé:-D.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea::-D:-D:-D myslíš.. bomba jídlo nebo některé komentáře:-?:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Po dešním receptu rozhodně budu, protože to byla bomba:-p

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: métský tatarácek složení čajovky masna studená vyrobek tataráček métské maso žampionova napln pro vyrobu pekarskych produktu metske nudličky krkovičkové vepřové závitky métský tataráček recept čajovka jak připravit métský tataráček métské tataráčky čajovka z masa recept kupovaný tataráček čajovky procento masa čajovky procento masa složení métské salámu cajovka nezdrava tataracek metsky métský tataráček recepty metsky slozeni

Zapomněl/a jsem heslo