Letní oběd z nových brambor
Recept ještě nebyl hodnocenS příchodem krásného letního počasí čím dál více vyhledáváme jednoduché a rychlé recepty, které nás u plotny nezdrží celé hodiny. Jedním takovým jsou i nové brambory,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S příchodem krásného letního počasí čím dál více vyhledáváme jednoduché a rychlé recepty, které nás u plotny nezdrží celé hodiny. Jedním takovým jsou i nové brambory,…
Uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, pepřem téměř do měkka (asi 30 min. dle druhu masa). Přidáme očištěnou mrkev a brokolici, libeček a…
Masové rolky jsou velmi oblíbené. A není divu, plátek masa se zajímavou náplní skrývá spoustu chutí. V tomto případě naplníme kuřecí rolky slaninou, sýrem a voňavými,…
Nejdříve rozškvaříme na pánvi slaninu a necháme ji vychladnout. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, přidáme bylinky, slaninu, zahustíme solamylem a nadrobeným …
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Pikantní polévka potěší milovníky chilli. Krémová po světlé jíšce, ozdobená zelenou cibulkou a sladce pálivá po omáčce. Kuřecí maso pak dodá bílkoviny a zasytí. Zkuste…
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně…
Uvaříme si fleky(dělala jsem domácí) a povaříme uzené, abychom měli vývar, nejen na polévku. Do většího hrnce dáme olej, na něj pokrájenou cibulku kterou osmažíme mírně…
Do hrnce dáme na drobně nakrájenou slaninu, kousek másla a jakmile se rozpustí, přidáme kmín, který spolu se vším restujeme, až to pěkně voní. Poté přidáme na kostičky…
Tato jednoduchá polévka pochází z Krkonoš - odtud i její název, vopich je v podkrkonošském nářečí libeček. Polévka skvěle chutná i voní po česneku a libečku a podává se…
Cizrna je skvělá luštěnina s lehce oříškovou chutí. Určitě se pokuste zařadit ji do svého jídelníčku. Třeba v polévce podle našeho osvědčeného receptu.
Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Vývar z uzeného masa si dáme stranou. Nahřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo a na tuku orestujeme cibulku do sklovata. Přihodíme pokrájenou zeleninu a také…
Maso kuchyňsky upravíme, pokrájíme na plátky, trochu naklepeme, okořeníme podle každého (solí, petrželkou, saturejkou, pepřem ) a potřeme z obou stran hrubozrnnou…
V misce smícháme kečup, med, worchester, prolisovaný česnek, hrubozrnnou hořčici, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cibuli, osolíme a opepříme.Vzniklou směsí…
Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…
Na oleji zesklovatíme šalotku, přidáme česnek, osmažíme a vložíme nakrájené brambory.Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Pak rozmixujeme.Libeček…
Připravte rychlou sýrovou dobrotu z jednoho pekáčku. Z jednoho hermelínu a pár dalších surovin vykouzlíte fajnovou večeři, pěknou na pohled a samozřejmě i chutnou!…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Polévka s nočky je vítaná jako večeře nebo sytá přesnídávka. Chuť kari a česneku přidá prosté kmínové polévce rozměr navíc a určitě nezklame strávníka. Stojí za to…
V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na másle dozlatova, pak přidáme nakrájenou hlívu, mletou papriku, kmín, bobkový list a libeček, vše…
Talíř dobré horké polévky přijde v chladnějších podzimních dnech vždycky vhod. Frankfurtská polévka s párkem je plná zeleniny a příjemně voní po majoránce a libečku.…
Horký silný vývar postaví na nohy a zahřeje. Z krůtího krku a křídel připravíme chutný vývar plný zeleniny, masa a také knedlíčků. Ty by přece neměly ve vývaru chybět. K…