

Uzené karbanátky se zelím
Suroviny
- 300 g vařeného uzeného masa (já použila z žeber)
- 300 g hlávkového bílého zelí
- 200 g tvrdého sýru
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- hrst nasekané petrželky
- libeček
- 1 polévková lžíce uzené sladké papriky
- strouhanka
- sůl
- kousek másla
Postup přípravy receptu
Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody.
Necháme uvařit doměkka, slijeme a dáme zchladnout.
Uzené maso najemno nakrájíme, přidáme zelí, bylinky, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, papriku, podle potřeby osolíme a zahustíme strouhankou.
Ze vzniklé směsi tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.
Já jsem některé obalila ve strouhance a některé ne. Jde to oběma způsoby.
Poznámka od kuchařky
Zelí lze nahradit také kapustou. Do podobných dávám tip i na sýrové kapusťáky.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené karbanátky se zelím
-
Tak to bude veliká dobrota...zkusím
-
Jikotka:Jiřinko, díky za fotečku a za vyzkoušení. Těší mě, že chutnalo
-
Vyzkoušela jsem a musím pochválit
,přidávám fotku.
-
eliss:Eliško, super zpráva
, děkuji moc za vyzkoušní receptu a fotku
-
1974andrea:
Tak jsem byla pochválená, u nás jsou karboše klasické, kapustové a tak fakt oblíbené. Přidávám fotku před pečením, pak už jsem neměla šanci fotit, zmizely fakt rychle -
Jana Pá:Jani díky moc za fotku a vyzkoušení
-
vyzkoušela a je to
, foto nic moc, nejsem "foťákovic holka"
, ale recept je
jen tam není koření - sůl, pepř, to jsem si přidala podle mého
-
eliss:Tak doufám, že si pochutnáte
-
Jejda, to vypadá krásně,o víkendu udělám
Bodík
-
spagetka:Spagi díky za vyzkoušení. Já měla žebra, takže maso bylo skoro rozpadlé
Na fotečky si počkám
-
Včera bylo k večeři, já měla uzenou krkovici. Bylo to výborné, hlavně jsem uvítala, že je to netradiční použití uzeného masa. Budu dělat častěji, protože mít jen uzené, brambory zelí, mě furt fakt nebaví
fotečku přidám později ale (nejde mi čtečka karet a mobilem mě nenapadlo fotit), bodík už je, takže mňam a doporučuju. Jo to uzené fakt na jemné malé kousky. -
Ještě jednou díky za hodnocení
-
Podle surovin to bude dobrota
-
uloženo, bodík už včera
-
Moc se mi to líbí.+bodík 13