Gulášová polévka z dýně hokaido
Recept ještě nebyl hodnocenTypickou gulášovou polévku známe jako masovou, tato je bez masa a navíc z dýně. Chuť je díky koření opravdu gulášová, polévka krásně zasytí a jistě bude chutnat celé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Typickou gulášovou polévku známe jako masovou, tato je bez masa a navíc z dýně. Chuť je díky koření opravdu gulášová, polévka krásně zasytí a jistě bude chutnat celé…
Řízek nemusí být jen z masa, připravit si jej můžete také z brambor. Křupavý, dobře usmažený, bramborový řízek v trojobalu, vonící po česneku a majoránce, vás svojí…
Bramboračka neodmyslitelně patří k tradičním českým polévkám. Její součástí je, kromě brambor, kořenová zelenina, houby a koření. V této navíc netradičně najdeme i…
Kdo by neznal klasické čevabčiči. Šišky z mletého masa, které musí být servírovány s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí. V tomto receptu doplní maso i kapusta, kterou…
Když je to čertovo, má to být pikantní. A taková je i tato směs z mletého masa, které dodáme pálivost chilli papričkou a česnekem. Vše doladíme ještě omáčkou z rajčat a…
Pro všechny, kteří mají rádi pikantní masové pokrmy je tu recept na bramboráky s ohnivou směsí. Vynikající směs z vepřového masa, zeleniny a hub chutná spolu s…
Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně…
Na zvěřinový guláš nedají mnozí z nás dopustit. Použít můžete maso srnčí, dančí i jelení. Dejte mu však dostatek času, aby se mohly chutě správně propojit s kořením a…
V létě se potýkáme s bohatou úrodou cuket, a tak hledáme neustále nové inspirace, co z této chutné zeleniny připravit. Pokud k obědu připravíte zapečenou cuketu s mletým…
Šťavnatá vepřová panenka s jemně nasládlou brusinkovou omáčkou a křupavými cuketovými placičkami. Skvělé víkendové menu, které potěší i náročnější strávníky. Příprava…
Směs cukety a lilku s bylinkami a česnekem je ideální lehká večeře na horké letní dny. Vše stačí jen nakrájet a orestovat na pánvi. Bylinky i česnek se krásně rozvoní a…
Ryzce patří mezi chutné lesní houby. Pokud jste si jich z lesa pár přinesli, vyzkoušejte připravit tento výborný, voňavý guláš. Voní po kmínu, česneku, majoránce a…
Klasický hovězí vývar s kořenovou zeleninou a masem, je doplněný o lahodné houbové knedlíčky, které mu dodají výraznější chuť a zajímavý kontrast. Recept je nenáročný a…
Krémová cuketová polévka potěší svou jemnou chutí i rychlou přípravou. Z pár čerstvých ingrediencí vykouzlíte sametově hladký pokrm, který zahřeje i zasytí. Lehká, a…
Cuketový bramborák je nápaditou obměnou oblíbené české klasiky. Doplňte ho uzeným kuřecím masem a orestovanou zeleninou. Na talíři bude vypadat skutečně lákavě. Jako…
1. Uvaříme sójový granulát v zeleninovém bujónu, scedíme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cuketu nastrouháme nahrubo. 2. Smícháme granulát, cuketu, vejce, ovesné…
Mrkev postrouhám na jemném struhadle. Na másle lehce opeču nakrájenou cibuli, přidám mleté maso a postrouhanou mrkev, přidám koření dle chuti a lehce podusím. Směs…
Kysané zelí a uzeninu si v nádobě nejdříve podusíme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme do mísy. Necháme chvíli stát, zbylou vodu vymačkáme.K bramborům přidáme vejce,…
Králíka vykostíme, nakrájíme na malé řízky a lehce naklepeme, osolíme, obalíme v mouce. Namáčíme v rozšlehaném vejci se solí a troškou piva, nemusí být, stačí jen…
Krúpy prepláchneme, dáme variť do vody (príp. kocka-vývar), osolíme, keď sú mäkké, vhodíme majoránku, cesnak, korenie. Na masle udusíme huby, vmiešame do hotovej…
Plátky masa rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem, posypeme majoránkou.(Já zapoměla) Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…