Polévka z růžovek (masáků)
Recept ještě nebyl hodnocenHouby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 min. Pak scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby.V kastrolku zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 min. Pak scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby.V kastrolku zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a…
Vývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří…
Starší, ale vláčné pečivo nakrájíme na menší kostky, zvlhčíme vodou s rozkvedlaným žloutkem, přidáme koření, sůl, česnek, nakrájený pórek, mouku, vše smícháme společně…
Z filetů odstraníme velké kosti. Maso umeleme s bůčkem, česnekem a cibulí. Přidáme ostatní ingredience, strouhanku a tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a…
Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme maso, všechno koření, osolíme a opékáme, až je maso měkké, necháme ho zchladit. Připravíme si cuketu, podélně…
Guláš: Maso nakrájíme. Cibuli také nakrájíme (musí být ve stejném množství jako maso). Na sádle orestujeme cibuli, a to úplně do hněda. Přidáme maso, které necháme…
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme do šířky, osolíme, potřeme trochou utřeného česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…
Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout…
Neoloupanou cuketu, sýr a oloupaný brambor nastrouháme na hrubo. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme chvíli odstát. Mléko přidáváme postupně do konzistence…
Na oleji(sádle) si osmažíme cibule, nakrájené na proužky pěkně do hněda. Přidáme maso, nakrájené na kostky, opečeme a zprvu dusíme ve vlastní šťávě a až se nám začíná…
Zemiaky nastrúhame na jemno (ako na bramboráky), pridáme na kocky nakrájané rohlíky, údeninu, sekané škvarky, vajce a ochutíme prelisovaným cesnakom (nešetriť), soľou,…
Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který pořádně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalejeme vývarem z…
Rohlíky nakrájíme na kostky. Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm sádlo. Přidáme vejce a rozšleháme. Nakrájené rohlíky dáme do mísy a přelijeme mlékemBylinky nakrájíme na…
Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky. Konzistence má připomínat…
Rajčata nařízneme na vrcholku třikrát křížem do tří čtvrtin tak, aby vzniklo 6 jen z části uvolněných dílků. Smícháme majoránku, nastrouhaný sýr, sůl, bazalku a pepř a…
Mleté maso si spracujeme s kořením, vajíčkem,nastrouhaným sýrem, česnekem a rozmočeným, vody zbaveným rohlíkem. Tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu, (mouka,…
Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme…
Žampiony a nivu nastrouháme na hrubo. Přidáme vejce, mléko a zbytek surovin. Umícháme těsto podobné bramborákovému a dochutíme.Rozehřejeme olej a lžíci klademe kopečky,…
Huby opláchneme a namočíme. Kel pokrájame na prúžky, zemiaky na kocky.Všetko dáme spoločne variť do vody.Zahustíme zásmažkou, osolíme, okoreníme, nešetríme cesnakom ani…
Sušené houby na 30 minut namočím do vody. Potom je sliji, pokrájím a nechám okapat. Rýži a předvařený hrách dám společně vařit do dvou šálků osolené vody. Vařím na…
Rybí filety nakrájíme a pomeleme na jemném masovém strojku. Promeleme v mléce namočené bílé pečivo, půl sklenice uvařených bílých fazolí a uvařenou vychlazenou směs…
Den před zabijačkou uvaříme kroupy. Nesmějí být ani tvrdé ani rozvařené. Vodu scedíme a kroupy neproplachujeme, aby se lépe spojily s krví. Rozloží se v tenčí vrstvě,…
Maso nakrájet na kostky a po částech na troše oleje na pánvi osmahnout. Když se to dělá najednou, maso pustí šťávu a místo snažení se na půl spíš vaří. Osmahlé maso dáme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Pomazánka z mrkve a celeru: Z pouhých čtyř ingrediencí vznikne báječná lahůdka s neodolatelnou chutí, hotová je za pár minut
Masopustní pohoštění jedna báseň! Usmažte si doma nadýchané koblížky jako od babičky
Křupavé snídaňové müsli dětem dodá energii na celé dopoledne. Jak je správně připravit?