Houbový kuba z krup
Recept ještě nebyl hodnocenSe Štědrým dnem se pojí mnoho různých tradičních pokrmů. Jedním z nich je pak kuba s houbami. Uvařené kroupy smícháme se směsí hub, opečených na sádle a cibuli, s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Se Štědrým dnem se pojí mnoho různých tradičních pokrmů. Jedním z nich je pak kuba s houbami. Uvařené kroupy smícháme se směsí hub, opečených na sádle a cibuli, s…
Máte rádi karbanátky i smažený květák? A co takhle jejich kombinace? Nadrobno nasekaný květák promícháme s mletým masem, dochutíme a tvoříme karbanátky, které obalíme v…
Francouzská hrachová polévka s uzeným má díky přidané lámance z krup zajímavou chuť i texturu. Polévku můžete servírovat i ve sváteční den a ozdobit restovanou cibulkou…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Dokáže příjemně zahřát a dobře zasytit. Čočková polévka, ochucená česnekem a plná vlákniny, je opravdu výtečná. Vašim strávníkům…
Bramboráky s játrovou náplní představují originální spojení křupavých bramborových placek a bohaté, chuťově výrazné játrové směsi. Tento pokrm osloví milovníky tradiční…
Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd, či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu,…
Kočičí tanec je starý recept na syté a levné jídlo, vhodné nejen do zimních dnů. Za poetickým názvem se skrývají kroupy a čočka, společně s kouskem uzeného, dochucené…
Talíř dobré horké polévky přijde v chladnějších podzimních dnech vždycky vhod. Frankfurtská polévka s párkem je plná zeleniny a příjemně voní po majoránce a libečku.…
Bulgur je velmi zdravý a má široké možnosti využití. Nahradíme jím rýži v rizotu, zavaříme do polévky, nebo ho přidáme do salátů. Připravit z něj můžeme i chutné pečené…
Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit.Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme.Vrátíme na sporák a mícháme, až se…
Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou…
Zabijačkové pochutiny patří k české kuchyni zejména v zimním období. Připravte si domácí ovarovou polévku z vepřové hlavy podle tradičních norem. Se spoustou koření a s…
Rychlá verze gulášové polévky potěší všechny milovníky sytých polévek na zahřátí. Přijde k chuti zejména v situacích, kdy potřebujete rychle nakrmit rodinu, ale nemáte…
Pokud máte rádi dozlatova usmažené, křupavé bramboráky, vyzkoušejte i tuto zajímavou variantu s cizrnou. Použití sterilované cizrny vám ušetří čas při přípravě. Kuličky…
Psí vejkrop je autentický recept z oblasti Krkonoš a Jizerských hor. Pod netradičním názvem se skrývá skromná polévka ze zbytků po uvaření chlupatých knedlíků. Polévka…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova.Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.Potom přidáme…
Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá…
Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu.…
Toto nekynuté těsto je velice univerzální, dá se použít na slanou i sladkou verzi. My jej použijeme na tradiční velikonoční pochoutku, zapečené maso do bochánků. Toto se…
Nalaďte se na přicházející jaro výbornou bramborovou polévkou vonící po medvědím česneku. Ve vývaru povaříte brambory, zeleninu a houby. Chuť mu dodáte majoránkou a…
Sekaná by neměla na velikonoční svátky chybět. Mleté hovězí a vepřové maso dochutíme kořením a rohlíky. Na plát masa pak navrstvíme podušený špenát a vařená vejce. Po…
Jehněčí maso se u nás nejčastěji připravuje na jaře, zejména v období Velikonoc. Pokud se vám podaří sehnat pěkný kousek takového masa, zkuste tento recept. Maso se…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Tuhle omáčku můžeme považovat za jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verzi slavné boloňské omáčky. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před…