Kanické žemlové knedlíky :D

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce po 2 koulích Přílohy 13 názorů

Suroviny

4 celozrnné rohlíky den staré
2 rohlíky den staré
2 vejce
hrst sekané pažitky
1 klobása uzená aby krásně provoněla
2-3 dcl mléka
sekané mandle
2 hrsti hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky na půl kolečka a zbytek surovin, mandle nemusíte, ale já je tam miluji. Rukama vytvoříme 8 koulí. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 15 minut.

Poznámka

Bez klobásky jsou ještě zdravější, kdo má dietku jeden klidně může.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kanické žemlové knedlíky :D

  • misza misza

    Vypadají moc dobře:-p Ukládám;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Tak jsem Vám to tak upravila vy! :-D:-D Ne fakt nejsou tak zdravé ale přeci jen zdravější jak z bílého pečiva, celé jdou z tmavého rohlíku, já jen měla málo tak jsem to řízla :-D Doporučuje je i s malou upravou jako je klobása- tu ne! a myslím jen z bílků,...v kuchařce Ing. Havlíček:-K

    Odpovědět

  • miroslavrozsival miroslavrozsival

    Neregistrovaný, tak jsem kuknul a takový název jak uvádíš, tu vůbec není:-O. Navíc, škvarkový knedlík, předpokládám bude obsahovat škvarky a ni klobásu.:-8

    Odpovědět

  • neregistrovaný neregistrovaný(neregistrovaný)

    ty samé už tu jsou jen s jiným množstvím mléka pod názvem škvarkové bylinkové knedlíky

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    Jo zapomněla jsem na bodík,už jsem se polepšila.:yes:

    Odpovědět

  • miroslavrozsival miroslavrozsival

    Zdravím Kanice:-K Tož toto já můžu, Radko napiš tam raději nějaký název ve stylu Spešl knedle z Kanic:-O:-p Bodík dám, bo to musí být lahoda:-p

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    A můj zeťák by podotknul,že by to ještě muselo být všechno z BIO výrobků.:-D

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Iljusa: já to neberu vážně :-)) je fakt že by zdravější vypadali asi jinak:-8

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Radko - já jsem se takto stravovala rok a nevadilo mi to - prosím, neber to jako "šťourání" - jen se je upravila do té zdravé formy ;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Iljusa: ty jseš šťoura! A ty by jsi je tak ozdravěné jak píšeš jedla?! Já ne :-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-D:-D:-D:-D přemýšlela bych, zda nezměnit název - jinak knedlíky tohoto typu máme rádi ;-)
    Název "zdravější" bych použila při použití všech rohlíků celozrnných, použitím vody ne mléka, místo vajec jen bílky, klobása - vynechat, nahradit kuřecí zauzenou šunkou, hrubou mouku nahradit celozrnnou. Případně vařit jako "hrníčkové".

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Jsou :-p:-p:-p a taková zdravě vyškvařená slaninka do toho ještě .:-*:-D Dělávám strohankové a tohle je zase jiné.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký recept;-)a jak je to pěkně barevné+1:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: žemlové knedlíky knedlíky recepty knedlíky havlíček celozrnné knedlíky podle petra havlíčka celozrnné knedlíky od havlíčka celozrnný knedlík havlíček celozrnné knedlíky havlíček zdravější knedlíky celozrnný knedlík podle havlíčka knedlíky petra havlíčka kuchařka ing.havlíčka kuchařka havlíček kuchařka havlíčka celozrnné knedlíky podle havlíčka zemlove hrníčkové knedlíky havlíček zdravý knedlík knedlíky podle havlíčka knedlíky z tmavého pečiva knedlík podle petra havlíčka hrníčkový celozrnný knedlík