

Jablečný Tarte Tatin – obrácený koláč
Suroviny
- 1 listové těsto
- 2 jablka (podle velikosti - použil jsem odrůdu Jangold)
- 170 g cukru krystalu
- 50 g másla
- hrst krájených mandlí (můžete opražit)
Postup přípravy receptu
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a vykrojíme jadřinec.
Do střední pánve nasypeme 170 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat, poté vmícháme po kouskách 30 g másla, promícháme a krátce provaříme.
Pánev sundáme ze sporáku, do máslového karamelu poklademe vedle sebe kousky jablek, první vrstva oblou stranou na dno, poté do mezer další vrstva oblou stranou nahoru. Jablka stlačíme k sobě a poklademe plátky zbylého másla.
Listové těsto vyválíme do kruhu velikosti pánve a přeneseme na jablka. Okraje těsta vtlačíme po obvodu pánve.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C, cca 35 min. Před vyklopením necháme koláč cca 5 min odpočinout.
Poté pánev přiklopíme velkým talířem a rychlým pohybem otočíme koláč nad dřezem těstem dolů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečný Tarte Tatin – obrácený koláč
-
Zuzulaaa:
-
Ukradené
-
hosta: tak to smažte
-
https://www.toprecepty.cz/recept/19789-kolac-seste...
chápu, že ses chtěl svým výtvorem pochlubit, ale proč je doslova a do písmene okopírováno ze zde uveřejněného receptu?
Okopírovaný, zcizený recept je nejen tady, ale i na tvém blogu ....