Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem
Recept ještě nebyl hodnocenVe 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
Všetky ingrediencie dáme do mixéra a zmixujeme na hladké pesto. Používame ako klasické bazalkové pesto.
Listy mangoldu aj so stopkou umyjeme, necháme okvapkať, pokrájame na cca 2 cm prúžky. Huby dobre prevaríme v slanej vode, vychladíme, necháme odkvapkať na sitku. …
Troubu předehřejeme na 180C a pečící formu ( já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem. Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách…
Dyňová omáčka : Dyňu uvaríme vo vode do polomäkka, scedíme, rozmixujeme. Necháme prechladnúť a potom zmiešame so smotanou, strúhaným syrom, osolíme, okoreníme. …
Lusky očistíme, pokrájame, vhodíme do slanej vriacej vody, varíme na skus (8-10 min.)Rapíky pokrájame na menšie kúsky (do 1 cm), cibuľu na céčka - ja ju zvyknem osoliť a…
Krúpy uvaríme domäkka. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangold (môžeme aj zomlieť) a krátko podusíme. Necháme prechladnúť.Krúpy dáme k mangoldu,…
Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody. Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold…
Na masle opražíme rozmixovaný mangold spolu s cesnakom ( asi 5 min, aby sa vyparila voda). Osolíme. Necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme. Asi 2 cm pozdĺž dlhšej strany…
Nejprve si na krájíme brambory na kostičky, okurku oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu také nakrájíme. Na másle si zesklovatíme šalotky ( bílé části jarních cibulek),…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme jíšku. Přilijeme chladný vývar, rozšleháme, přidáme kmín a přivedeme k varu.Všechnu zeleninu i žampiony očistíme a …
Mäso mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, pokladieme plátkami cesnaku, na to dáme listy mangoldu (aj poskladané) a plátky syra s bielou plesňou. Zopneme špáratkom,…
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, smažíme. Pridáme pokrájanú mrkvu, orestujeme, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Polomäkkú mrkvu zahustíme zátrepkou…
Cibuľu na drobno nakrájame a dusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom, dobre prevaríme. Vhodíme rapíky, pokrájané na cca 1 cm kúsky, varíme asi 3 minúty. Pridáme korenie,…
Z prísad na palacinky urobíme cesto a upečieme palacinky. Palacinky môžete samozrejme upiecť podľa svojho zaužívaného receptu, ale bez cukru.Mangold sparíme horúcou…
Špagety uvaríme do polomäkka. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska nerazané párky a krátko orestujeme. Vmiešame uvarené špagety. Mangold…
Rožky narežeme na kocky a zalejeme mliekom ( len toľko, aby to vsiaklo do rožkov a zvlhčilo ich ). Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme sparený a rozmixovaný…
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a v slanej vode s rascou uvaríme. Potom ich scedíme.Mangold natrháme, podlejeme trochou vody a 5 min podusíme. Potom rozmixujeme,…
Mangoldové listy natrháme, kaleráby nastrúhame nahrubo. Pridáme nasekané bylinky. Všetky prísady na zálievku prešľaháme a zalejeme šalát. Jemne premiešame. Šalát…
Očistené a umyté václavky prekrájame ak sú väčšie a varíme v troche vody cca 25 minút. Pokrájanú cibuľu dusíme na masle alebo oleji. Pridáme pokrájané očistené zemiaky,…
Portobella očistíme, vydloubneme nožky a ty nakrájíme nadrobno. Z mangoldu odstraníme tuhé košťály a listy nasekáme na malé kousky, jarní cibulky nakrájíme na kolečka.…
Zemiaky nastrúhame na strúhadle s najmenšími slzičkami ( nie na strúhadle na placky ) a s múkou, vajciami a soľou vypracujeme cesto. Vytvarujeme knedlíčky s priemerom…
Všechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme…
Listy mangoltu zbavíme tužších středů, přelijeme je vroucí vodou, přidáme bujon a krátce povaříme. Připravíme jíšku z másla a hladké mouky, vlijeme mléko a uvaříme…