Kakaový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPerníků není nikdy dost. Upečte si tento, krásně vysoký a vláčný díky marmeládě. Chutná skvěle politý čokoládou a posypaný kokosem, ale výborný je i samotný s hrnečkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníků není nikdy dost. Upečte si tento, krásně vysoký a vláčný díky marmeládě. Chutná skvěle politý čokoládou a posypaný kokosem, ale výborný je i samotný s hrnečkem…
Všetky prísady na cesto vymiesime na hladkú hmotu. Cesto vyvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Povrch cesta potrieme lekvárom. Do maku primiešame múku s práškom do…
Cukroví, které nezabere moc času při přípravě, ale na stole udělá parádu a chuťově vás naprosto ohromí. To jsou přesně tyto mini dortíčky z ořechového těsta s máslem,…
Šťavnaté plátky srnčího masa plněné nasládlou pikantní náplní tvoří dokonalý pokrm pro slavnostní oběd. Pomalé vaření dodá srnčím závitkům neodolatelnou křehkost a…
Tyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Kefírové lívanečky z banánů a jablek můžete připravit jako pohoštění pro vaše ratolesti na dětskou oslavu, nebo jako sladkou snídani, která vám zpříjemní start do nového…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Já zadělávám těsto v domácí pekárně. Což asi není potřeba popisovat. Jinak postup na klasiku: Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky…
I přes celiakii nebo alergii na lepek si můžete o Vánoce užít výborné cukroví. Vyzkoušejte třeba toto linecké cukroví z bezlepkové mouky. Dochutit ho můžete podle své…
Ani ti, kdo se musí vyhýbat lepku v potravě, si nemusí odpírat lahodné linecké cukroví. Díky existenci bezlepkové mouky mohou péct a mlsat. Zpracování surovin na těsto a…
Tyčinky, potřené rybízovou marmeládou, s mletými oříšky, voní po skořici a hřebíčku. Překvapí vás svojí lahodnou chutí a získají tak své pravidelné místo mezi cukrovím,…
Vychladlé pláty rozkrojíme na díly, postupně spojujeme marmeládou a krémem, střídáme světlý a tmavý. Asi v jedné třetině délky vyřízneme mělké zářezy / naznačení kabiny/…
Žloutky ušleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Postupně přimícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme z bílků…
Nejdřív upečeme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny, pak zašleháme olej. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem…
Veganské vánoční linecké cukroví je důkazem, že tradice a moderní přístup jdou ruku v ruce. Křehké těsto bez živočišných surovin si zachovává svou jemnou strukturu i…
Sladké medové kokosky s lahodným čokoládovým krémem, s rybízovou marmeládou, chutnají skvěle. Připravit je můžete nejen na Vánoce, ale i při jakékoliv jiné sváteční…
Koláčky z lineckého těsta, plněné rybízem a ozdobené bílkovým sněhem, se v ústech jen lehce rozplynou. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu nebo jako dezert na oslavu.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Žloutky s cukry si vyšleháme do pěny. Pomalu přileváme vodu smíchanou s olejem a trochu rumu. Do vyšlehané směsi pomalu přisypaváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.…
Upečte roztomilé lekníny z klasického lineckého těsta. Rozkvetlý talíř plný různě dozdobených plastických kytiček bude vypadat moc hezky. Pracností se příprava nijak…
Nejdříve si připravte náplně (do kastrolu mléko,přidat ořechy/mák, cukr a za stálého míchání nechte provařit, až hmota zhoustne), zakapejte citr.šťávou a dejte vychladit…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…