Velikonoční mrkvový dort II
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvový dort může být zlatým hřebem velikonočního slavnostního stolu. Mrkev v těstě mu dodává vláčnost. Je plný dobrot, promazaný a dozdobený lehkým krémem z mascarpone…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkvový dort může být zlatým hřebem velikonočního slavnostního stolu. Mrkev v těstě mu dodává vláčnost. Je plný dobrot, promazaný a dozdobený lehkým krémem z mascarpone…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné pěny. V jiné míse vyšleháme bílky do pevného sněhu.V další míse smícháme dohromady mouku,…
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty, milují ho zvláště děti. Recepty na Krtkův dort se většinou liší jen v náplni, která se na banány vrší. Tato náplň je…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Do mísy jsem nasypala polohrubou mouku, krupicový a vanilkový cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu. Všechny suché suroviny jsem zamíchala a dále k nim přidala vejce a…
Mascarpone s cukrem a šlehačkou ušleháme. Jahody opláchneme, osušíme a nakrájíme. Do skleniček dáme lžíci krému, nakrájené jahody, namočené piškoty v kávě s likérem a…
Vymažeme a vysypeme si plech, připravíme ovoce. Do mísy si dáme Mascarpone, Ricottu, vejce cukru a pořádně prošleháme. Podle potřeby přiléváme podmáslí, stále šleháme.…
Sušenky necháme rozdrtit ve stolním mixéru na drobnou drť, přidáme následně rozehřáté máslo a znovu necháme promíchat.Připravíme papírové košíčky a vložíme je do…
Na piškot: vejce oddělíme, do jedné misky dáme bílky a ušleháme v tuhý sníh. Do druhé větší misky dáme žloutky a cukr a vyšleháme. Přidáme hladkou mouku, olej a mléko.…
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.Na dno skleničky dáme…
Troubu zapneme na 180 ° C a plech (mám 34x34 cm) vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje. Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a…
Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně tímto heslem se řídí i recept na moučník se zvláštním názvem Šmórin. Kakaové těsto s vrstvou svěžího krému a…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Rychlý, jednoduchý, nepečený dezert, to je tiramisu. Nadýchaný krém z mascarpone a žloutků, ovoněný italským likérem, prokládaný vrstvami piškotů máčených v kávě.…
Uvnitř mléčné a zvenku čokoládové. Takové jsou oblíbené čokoládové tyčinky, ze kterých připravíme nepečený cheesecake. Ten zachová dokonalou a pro tyto tyčinky typickou…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a…
Nepečený korpus z rozdrobených piškotů a másla naplníme vrstvou lahodného krému z mascarpone a šlehačky. Celý dort na závěr polijeme jahodovou želatinou a můžeme…
Dort lesní mech, který vypadá úžasně a chutná skvěle, by chtěl každý. Podle receptu poměrně snadno vytvoříte tuto efektní nádheru, obsah špenátu chuť dortu nijak…
Těsto připravíme stejně jako ve výše uvedeném receptu , jen ho upečeme v kulaté formě. Necháme vychladnout a napříč rozřízneme.Na krém si utřeme mascarpone s vanilkovým…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně, díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší asijský street food: Ochutnejte voňavé vietnamské bagety s francouzským šarmem!
Cuketu pěstovali už indiáni, v Evropě ji rozšířili Italové a k nám pak před lety „vtrhla“ jako náhrada okurek napadených plísní
Odhalte sílu manga: Proč chutná trochu jako mrkev a jak v obchodě poznat, že je zralé?