Jemná roláda z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenPlněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Mleté maso se nehodí jen do burgerů a karbanátků. Slyšeli jste někdy o jídlu golubce? Je to klasické jídlo oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je trochu…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Nenáročná jídla se hodí jak na všední den, tak třeba i na pracovní sobotu. Tyto zapečené špagety jsou přesně tím jídlem. Stačí uvařit rychlou rajčatovou omáčku s mletým…
Děti milují rajskou a tato láska přetrvává i do dospělosti. Ovšem ne každý má rád hovězí maso, které navíc potřebuje dostatek času k přípravě, aby bylo opravdu měkké.…
Mleté maso dáme do mísy společně se 2 vejci. Papriky rozmixujeme nebo nakrájíme, vložíme do mísy, okořeníme. Listové těsto rozválíme a křížením překrájíme na…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Cuketové lodičky, jak jim s oblibou říkají děti, jsou velmi jednoduché na přípravu. Cuketa se naplní pikantní směsí z mletého masa, posype se sýrem a zapeče. Maso…
Masová směs v rajčatové omáčce jako variace na boloňské ragú vám jistě zachutná. Výbornou chuť jí dodává orestovaná anglická slanina a červené víno. Je dobré si pro…
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a osolíme. Mleté maso okořeníme a smícháme s brambory. Rovnoměrně poklademe na vymazaný pekáč, udusáme, přelijeme šlehačkou…
Maso smícháme s vejcem a zbytkem surovin. Pořádně promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet.Připravíme bránici a masové válečky do ní zabalíme. Zapíchneme špejle a…
Zelné listy odělíme a spaříme v horké vodě, aby změkly, pak je potřeme hořčicí.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek…
Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší…
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Jarní cibulku nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka a krátce osmahneme na oleji.Do mísy dáme maso a do něj rozklepneme 2 vejce. Pořádně promícháme.Osolíme, přidáme…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí (nebo taky ne), ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v…
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Připravíme menší plech (28 cm×23 cm) a vymažeme ho sádlem, ne moc.Oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do plechu je naskládáme vedle sebe (udělala jsem…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Pečeme s Ivou: Sladký trhací moučník s názvem „sloní uši“ voní do daleka. Loupete plátek za plátkem a nemůžete přestat!
Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná
Už jste měli kurkuma latté neboli Zlaté mléko? Ajurvédský nápoj posiluje, zklidňuje a zahřívá