Pečené brambory s vepřovým masem a moravankou
Recept ještě nebyl hodnocenSyrové a oloupané brambory nakrájíme na kolečka, pomažeme pekáč sádlem a vrstvíme.Brambory trochu posolit a okmínovat na to moravanku-větší kusy pokrájet, cibuli na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Syrové a oloupané brambory nakrájíme na kolečka, pomažeme pekáč sádlem a vrstvíme.Brambory trochu posolit a okmínovat na to moravanku-větší kusy pokrájet, cibuli na…
Maso nakrájíme na kostky a smícháme s hořčicí, olejem, paprikou, šťávou a kořením. Pořádně promícháme a necháme nejméně dvě hodiny uležet. Měla jsem přes noc.Cibuli…
Maso nejdříve nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem, chilli, kari, kurkumou, paprikou a sušeným česnekem, přidáme kečup, hořčici, pokapeme worcesterem a trochu…
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Příprava vepřového masa, která nezklame. Jednoduchá marináda, jejímž základem je sójová omáčka. Je nabitá chutí díky pestré směsi koření. Vhodnou přílohou budou brambory.
Pod názvem šamorínský rožeň se skrývají snadné špízy z vepřového masa, s klobásou a anglickou slaninu. Kousky masa zůstanou krásně šťavnaté a vašim strávníkům se budou…
Pečené maso se zelím je u nás velmi oblíbeným pokrmem. O jednoduchosti přípravy tradičního jídla vás přesvědčí tento recept. Maso spolu se zelím pečeme v jednom pekáčku.…
Vepřové maso a lovecký salám nakrájíme na proužky, cibuli na měsíčky, slaninu nadrobno a rajčata na větší kousky. Nakrájené maso prosolíme, posypeme moukou a promícháme.…
Zapomeň na dlouhé vaření složité omáčky. Tyto plněné papriky, podlité vývarem, který vytvoří chutný výpek, jsou výborné i bez nutnosti tradiční rajské omáčky. Podávej je…
Tento pokrm je inspirovaný tradičními polskými plněnými zelnými závitky, tzv. golubci. Místo jednotlivého balení do zelí se všechny typické suroviny – vepřové maso,…
Do mísy nalijeme jogurt a rozšleháme ho s vejcem, solí, pepřem, kari, mletou paprikou, sušeným česnekem. Pak přidáme trošku hladké mouky a dle potřeby rozředíme mlékem.…
Nejprve omyjeme maso a nakrájíme na silnější plátky nebo kusy a dáme vařit vodu. Maso vložíme do vařící vody na přibližně 15 minut a ovaříme. Poté maso vyjmeme a vodu…
Z očištěného masa (kýta, pečeně) vytvoříme plát a rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme steakovým…
Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Vepřové maso je u nás velmi dobře dostupné, a tak není divu, že na jeho úpravu existuje nespočet receptů. V tomto receptu najdete dušené kostky masa na cibuli, kořeněné…
Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny, podávaná s pečenými kuličkami z mletého masa, vám svojí chutí připomene svíčkovou. Výtečný oběd zachutná vašim strávníkům a…
Nejprve si osmažíme cibuli na malé kousky s česnekem na plátky slabě dorůžova.Přidáme osolené a opepřené na 1 cm široké proužky nakrájené maso orestujem, dáme drcený…
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, dáme špetku kari koření zamícháme, přidáme očištěné nakrájené na nudličky papriky, cibuli a dáme olej to všechno…
Čína s rýžovými těstovinami a vepřovým masem je plná zeleniny a jistě potěší milovníky pikantních jídel. Základem autentické asijské chuti je sójová, rybí a chilli…
Teplou a voňavou polévku uvítáme snad v kterýkoliv den. A plná zeleniny a masa i dobře zasytí. Inspirujte se podzimní verzí boršče z vývaru z masa hovězího, vepřového i…
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.Cibuli nakrájíme nadrobno.V hluboké pánvi (wok) rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli.Přidáme maso a…
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme a posypeme drceným pepřem. Cibuli na jemno nakrájíme a část dáme do pekáče, který máme již mírně vymazán tukem nebo olejem, na…
Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme…