Vepřové nudličky pečené v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uděláme marinádu: Do misky vymačkáme česnek, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, dál sójovou omáčku, kečup, hořčici, papriku, sůl a pepř, všechno promícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uděláme marinádu: Do misky vymačkáme česnek, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, dál sójovou omáčku, kečup, hořčici, papriku, sůl a pepř, všechno promícháme…
Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Zkuste místo řízků v klasickém trojobalu připravit řízky naruby. Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a nakonec v mouce. Po…
Znáte pelhřimovský řízek? Jsou to plátky vepřového karé, obalené v bramborákovém těstě. Jemně voní česnekem, majoránkou a kmínem. Osmažené dočervena je podáváme se…
Ukrajinský boršč je pomalu vařená polévka plná zeleniny, masa a červené řepy. Díky postupnému restování a dušení získá hlubokou chuť, která se nedá uspěchat ani nahradit…
Na oleji osmažit cibulku.Přidáme vepřové maso nakrájené na malé kousky.Přimícháme papriku, kukuřici, hrášek a česnek.Chvíli dusíme za stálého míchání.Přidáme uvařenou…
Maso si nakrájíme na kostky, do misky dáme hladkou mouku a maso v ní vyválíme. Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na oleji, opečeme úplně do hněda. Poté přidáme…
Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme…
Na oleji osmažím cibuli, přidám nakrájené maso, papriku, sůl, pepř, špetku chilli. Po chvilce trochu podliji vroucí vodou a dusím do měkka.Přidám obsah obou plechovek,…
Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce oleje, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou papriku, pórek, rajský protlak, trochu podlijeme a dusíme. K téměř měkkému…
Maso nejdříve nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem, chilli, kari, kurkumou, paprikou a sušeným česnekem, přidáme kečup, hořčici, pokapeme worcesterem a trochu…
Závitky: Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny. Dále dejte na půl plátku…
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje. Cibuli nakrájíme na půlkolečka - ne na kousky. Vepřové plátky omyjeme, naklepeme, osolíme, jemně opepříme a posypeme…
Pokud vám z předchozího dne zbylo pečené vepřové maso, můžete ho podávat s jednoduchou smetanovou omáčkou. Připravíte jíšku, zalijete ji vývarem, přidáte maso a omáčku…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina,…
Karbanátky jsou velmi oblíbené a tradičně se připravují ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. V tomto receptu jsme k masu přidali zkaramelizovanou cibuli a…
Segedínský guláš je tradičním pokrmem maďarské kuchyně. Guláš, skládající se z dušeného vepřového masa, kysaného zelí a smetany, má zajímavou nakyslou chuť, která je…
Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na plátky, z nich pak nakrájíme nudličky cca 1,5-2 cm široké. V uzavíratelné misce smícháme sójové omáčky, mirin a zázvor a maso…
Maso si nakrájíme na tenké nudličky - tak, aby se uděli ti hadi, cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vše dáme do misky, osolíme, opepříme, dáme mletou papriku, 1 lžíce…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, pokud je třeba, dáme trošku oleje, osmahneme.Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, orestujeme,…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, pokud je třeba, dáme trošku oleje, osmahneme.Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, orestujeme,…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a posypeme curry kořením. Protáhneme v hladké mouce a na rozpáleném sádle prudce z obou stran osmažíme.…