Když bábovka, tak ať má pořádné koule
Recept ještě nebyl hodnocenTato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Perníčky už nejsou záležitostí pouze vánočních svátků, stejně tak je můžete s dětmi upéct i na Velikonoce. A jelikož se dětem zpravidla nechce čekat než změknou, máme…
Výroba domácí šunky není nic složitého, obzvlášť pokud máme šunkovar. Připravíme ji z jemného králičího masa a ochutíme medem a naloženým zeleným pepřem, který šunce…
Šunkový salám je velice oblíbený nejen u dospělých, ale i u dětí. Pusťte se do jeho přípravy i u vás doma. Malý šunkový salám ve skleničce poslouží jako skvělá svačinka…
V jednoduchosti je krása. Stačí jen několik surovin přidaných ke kvalitnímu masu, pár hodin odležení a poté pobyt na rozpáleném grilu. To vytvoří z obyčejných plátků…
Podle návodu na krabici připravíme kuskus a necháme zcela vychladnout.Mezitím omyjeme rukolu (polníček, špenát) a necháme oschnout.Nasucho v pánvi opražíme nahrubo…
Mák umeleme, přidáme med, máslo, citronovou štávu a umícháme na hladkou hmotu. Podáváme namazané na bílém pečivu.
Červenou řepu uvaříme a necháme zchladnout. Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo.Smícháme olej, med, citronovou šťávu, hořčici a sůl. Zálivku, semínka a klíčky promícháme…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše…
Dříve byly u nás fíky spíše exotickým, a tedy velmi svátečním ovocem. Dnes je však už můžeme pěstovat i na našich zahradách a z jejich sladkých plodů si připravit…
Upéct domácí sušenky není vůbec složité. Navíc část cukru v nich můžeme nahradit medem a s přípravou mohou pomoci i děti. Tyto výborné sušenky krásně voní skořicí a…
Žloutky vyšleháme s cukrem, opatrně přimícháme kefír (já používám vanilkový), med a olej.Poté přimícháváme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme…
Z medu, sojovej omacky, kurkumy a korenia urobime marinadu, ocistene a umyte kridla trochu osusime.Vlozime do misy a zalejeme marinadou, dame asi na 2 hodiny do chladna,…
Nahrubo nasekaná ořechová jádra promíchejte se sušenými švestkami pokrájenými na drobné kousky. V další misce propracujte metličkou hladkou mouku se sodou, kypřícím…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu,…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Těsto zaděláme a necháme vykynout v pekárně. Pak ho "vykutálíme" do mísy a necháme zakryté igelitem ještě nejméně 1 hodinu kynout. Je to trošku těžší těsto, které chce…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Maso nakrájej na nudličky osol,opepři a vlož do misky,přidej tekutý med,na jemno nakrájenou feferonku (může být i s jadérky) a listy bazalky,promíchej ulož do lednice na…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Tajemství staročeské kuchyně: Znáte polévky zakvrdlenku, krupicovku nebo jahelňačku?
Už jste slyšeli o vařiči vajec? Zvládne připravit ztracená vejce, omeletu i rýži a ještě ohřeje párky
Slavné korunovační kuře z dob Alžběty II.: Tuhle lahůdku s kari a majonézou si královna dopřávala před 70 lety