Zapečená veka
Recept ještě nebyl hodnocenZbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená do zlatova a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená do zlatova a…
V tomto dobrém dezertu využijeme spoustu darů naší zahrádky. Cuketové těsto je příjemně vláčné a skrývá šťavnaté maliny a borůvky. Po upečení buchtu potřeme kakaovou…
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých…
Pečení chleba v domácí pekárně se hodí nejen tehdy, když nemáte možnost koupit čerstvé pečivo. Dobrý toustový chléb je voňavý, chutný a hlavně bez konzervantů a…
K pomletému masu přidáme sůl, pepř, kmín, osmaženou cibulku, vejce, strouhaný sýr a asi 2 lžíce mléka. Řádně promícháme. Přidáme asi dvě hrsti strouhanky na zahuštění…
Perník je chutná, rychlá a snadná buchta, kterou oceníme, když máme chuť na sladké, ale nemáme moc času. Podle tohoto receptu ji připravíme hrníčkovou metodou, takže ji…
Minutkové špalíčky z vepřové panenky se šťavnatým máslovým chřestem jsou doplněné snadnou smetanovou omáčkou s parmezánem. Při přípravě tohoto jídla si dejte záležet na…
Špendlíky, neboli žluté švestky, jsou lahodné plody medové chuti, které se skvěle hodí nejen na přípravu džemů, ale i výborných koláčů a buchet. Šťavnatý špendlíkový…
Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko. Během…
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
Krky vložíme do studené vody, osolíme a pomalým varem - táhnutím uvaříme vývar. Pak procedíme a maso následně po lehkém prochladnutí obereme.Vývar dáme znovu vařit s…
Chcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Klasická polévka s párkem je velmi oblíbená. Párky, brambory a silný vývar tvoří výbornou chuť této polévky. Na závěr ji zjemníme smetanou a abychom ji dodali krásnou…
Krtince na zahradě nemáme nikdo moc v lásce, ale takový krtkův dort, to je panečku lahoda. S tímto receptem si můžete připravit jeho mini verze. Na kakaovém korpusu leží…
Tento pokrm chutná skvěle a zvládne ho i úplný začátečník. Uzená kuřecí stehna připravíme téměř bez práce, stačí je vložit do pekáčku s kouskem másla, podlít vodou a…
Šťavnatý švestkový koláč se skořicovou posypkou potěší nejen svou poctivou chutí. Nadýchané těsto se skvěle snoubí s ovocem a křupavým posypem, takže během chvilky…
Jen málokdo odolá poctivé plněné paprice s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Když se navíc jedná o recept prověřený mistry kuchaři, není potřeba se obávat neúspěchu.…
Skořicové šneky – sladké, voňavé a neodolatelné. Měkké kynuté těsto, skořicová náplň a zlatavá kůrka dělají z těchto šneků perfektní dezert k odpolední kávě i slavnostní…
Knedlíčky vylepší i obyčejnou polévku, která díky nim lépe zasytí. Na výběr máme z mnoha druhů, dnes ale zkusíme připravit jednoduché knedlíčky ze strouhanky a ochutíme…
Této výborné šťavnaté sekané dodává chuť dozlatova osmažená cibulka, česnek, majoránka a pažitka. Všechny suroviny smícháme a řádně prohněteme, můžeme se směsí i párkrát…
Do vlahého mléka s cukrem dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, kvásek a zbytek surovin.Vypracujeme hladké, nelepivé…
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…