Bezlepkové kakaovo pomerančové bochánky
Recept ještě nebyl hodnocenVše vypracovat v těsto. Nelekat se jeho lepivosti. Dáme na noc do chladu odležet. Druhý den tvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a dáme na plech kousek od…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše vypracovat v těsto. Nelekat se jeho lepivosti. Dáme na noc do chladu odležet. Druhý den tvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a dáme na plech kousek od…
Veškeré ingredience smícháme a na vále vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.Vyválíme na 2-3 mm a vykrajujeme kolečka. Použila jsem skleničku cca o průměru 5 cm.Do misky…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sodou, olej, vodu, sůl a kmín a zaděláme…
Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
V míse smícháme suchou směs, tj.mouky, prášek do pečiva, skořici, rozhrneme do stran a uděláme důlek, do něj dáme cukr, vanilkový cukr a znovu rozhrneme a uděláme důlek.…
Ze všech surovin metličkou nebo šlehačem vypracujeme ne příliš řídké těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Po upečení…
I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná…
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Bezlepkové vánoční cukroví přináší radost na sváteční stůl i těm, kdo musí omezit lepek. Jemné, křehké a plné lahodných chutí – přesně takové, jaké si svátky zaslouží.
Vynikající cukroví si můžete dopřát i pokud musíte držet bezlepkovou dietu. Tyhle křehounké pracny jsou tak lahodné, že vůbec nepoznáte, že jsou bez lepku. Určitě je…
Nejprve si připravíme makovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme podle chuti umletý mák s nastrouhanými jablky či hruškami, citronovou šťávou a kůrou, skořicí a…
Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu.Z těsta děláme menší…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
Bezlepkové medovníčky můžete úpéct jako jeden z druhů vánočního cukroví, ale můžete je připravit i na Velikonoce. Bezlepková varianta je od té klasické téměř k…
Bezlepkové pečivo je často špatně k sehnání, nebo velice drahé. Pokud vlastníte domácí pekárnu s programem na bezlepkový chléb, máte vyhráno. Podle následujícího receptu…
Jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví na vánočním stole jsou jistě perníčky. Do základu těsta patří med, koření a mouka, kterou v tomto případě zaměníme za její…
Ať už máte alergii na lepek, mléko nebo vejce, tyhle rohlíčky jsou pro vás. I s dietními omezeními si můžete dopřát chutné vánoční cukroví. Rohlíčky jsou navíc velmi…
Netradiční bezlepková verze biskupského chlebíčku. Navíc v tomto receptu nejsou použita ani vejce a mléko. Při pečení je potřeba dát pozor a zapařit troubu, aby se…
Pokud hledáte recept na velikonočního bezlepkového beránka pro 1 až 2 osoby, v tomto receptu vychází dávka těsta přesně do malé formy. Beránek je z bezlepkových surovin,…
Pokud hledáte recept na velikonočního bezlepkového beránka pro 1 až 2 osoby, v tomto receptu vychází dávka těsta přesně do malé formy. Beránek je z bezlepkových surovin,…
Dokonale nadýchaný, po rumu a citronu vonící, s mandlemi a rozinkami uvnitř. To je tento velikonoční věnec, který je vhodný zejména pro ty, co mají dietní omezení a…
Tato cuketová buchta je dokonale vláčná. Díky skořici a javorovému sirupu vám při pečení krásně provoní celou domácnost. Přidání kešu oříšků přímo do těsta jí dodává…
Bezlepkový nahý dort s pomerančovou příchutí je skvělou alternativou pro ty, kteří nemají čas na obmazání či potažení dortu nebo pro ty, kteří s pečením teprve začínají.…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha. Přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Zašleháme jeden žloutek po druhém. Následně olej a nakonec opatrně mouku s xantanem.Na pánvi…