Bezlepkové churros (čuros)
Recept ještě nebyl hodnocenDo nádoby s nepřilnavým povrchem dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.Po rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.Těsto vsypeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do nádoby s nepřilnavým povrchem dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.Po rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.Těsto vsypeme do…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
Smícháme všechny suroviny.Připravíme formičky - vymastíme olejem a vysypeme moukou.Pečeme ve formičkách na 175 stupňů asi 10 minut.
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přidat olej a zašlehat. Přidat podmáslí, semínka, kakao a pudink a dobře zašlehat. Nakonec zašlehat mouku a vmíchat jahody. …
Nejprve si připravíme makovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme podle chuti umletý mák s nastrouhanými jablky či hruškami, citronovou šťávou a kůrou, skořicí a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, není to nijak složitá.…
S křehkým lineckým těstem a sladkou ovocnou náplní, které se prolíná v každém soustu, je tento koláč dokonalým důkazem toho, že bezlepkové dezerty mohou být stejně…
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu. Z těsta vyválíme plát 0,3 až 0,5 cm…
Dýni omyjeme, zbavíme semínek a na jemném struhadle nastrouháme. Starší dýni (v zimě) je lepší oloupat, mladá se loupat nemusí. Nastrouhanou dýni zvlhčíme vodou a 1…
Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je…
Sypké suroviny promícháme a prohněteme s ostatními. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi hodinu. Těsto přitom chráníme před oschnutím. Z těsta…
Ořechy pomeleme, smícháme s moukou, sodou a cukrem. Přidáme máslo, vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout. Těsto následně plníme do rohlíčkových formiček, ty ale…
Vše sypké v míse promícháme, přihodíme máslo a 30g cukru a dobře promneme. Ze zbylého cukru uděláme karamel. Vhodíme jej do kastrůlku a necháme na plotně rozpustit a…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme…
Ze všech suroviny vypracujeme pevné těsto a necháme jej hodinu odležet v chladu. Rukama pak vytváříme kuličky, které mírně zploštíme do tvaru sušenky. Na mističku si…
Oplatky a máslo nastrouháme na hrubo a smícháme se zbytkem ingrediencí. Vypracujeme těsto, které necháme ve fólii do druhého dne rozležet.Formičky přestříkneme sprejem…
V hrnci rozpustíme heru, přidáme sklenici vody, 2 sklenice cukru moučky a kakao.Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.Uvařenou hmotu necháme vychladit.Jednu sklenici…
Suroviny na těsto dobře prohněteme a necháme odležet. Pak jej protlačujeme mlýnkem přes formu a ukládáme na plech v podobě rohlíčků, tyčinek či věnečků. Pečeme při 160°C…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sodou, olej, vodu, sůl a kmín a zaděláme…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Smažené makaronové koule: Americká fastfoodová specialita, do níž využijete zbytky těstovin, je kulinárním hitem
Vyzkoušeli jsme grilované bůčkové spirály. Marináda s medem zajistí křupavou krustu, na grilu jim stačí pouhých 10 minut
Třikrát kuře na minutku: Kořeněné karí, špíz se zeleninou nebo plněná tortilla jsou připraveny do půl hodinky