Ciabatta jak chutná nám..
Recept ještě nebyl hodnocenPo ukončení programu těsto vyklopíme na vál. Rozdělíme na 2 části. Z každé vyválíme placku placku, posypeme zelenýma olivama s papričkou a strouhaným sýrem. Srolujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál. Rozdělíme na 2 části. Z každé vyválíme placku placku, posypeme zelenýma olivama s papričkou a strouhaným sýrem. Srolujeme…
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a rychle osmahneme na rozehřátém oleji s máslem. Pak maso podlijeme vodou (já ještě lehce popráším moukou), do vody…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, pudinkem, mlékem a moukou do hladkého těsta. Lehce vmícháme sníh a na mírném ohni…
Nejdříve oloupeme a nastrouháme na struhadle brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Upečeme klasický bramborák, nejlepší je péct na co…
Zaděláme kvásek = vlažné mléko + cukr + droždí. Do mísy dáme mouku, vanilku, špetku soli, žloutky, majonézu. Do mísy vlijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme…
Rybí porce pokapeme citrónem, nasolíme a nakmínujeme. Potom potřeme olivovým olejem, poprášíme moukou a obalíme v kukuřičné strouhance. Na plech dáme pečicí papír, na…
Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na…
Prsíčka si rozkrojíme asi na 100 g plátky a každý plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a rozkrojíme na 4 díly tak, aby se do každého…
Zeleninu vcetne brambor opekejte 3-5 minut na oleji, zapraste moukou a jeste 1 minutu michejte. Zalijte minimalne 1 litrem vody, pridejte horcici, osolte, opeprete az…
Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody.Zapneme troubu na rozehřátí. Na plech položíme pečící papír.Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky,…
Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.Nakrájíme anglickou slaninu a olomoucké tvarůžky na drobné kousky.Do zelí přidáme…
Brokolicu rozobratú na menšie ružičky uvaríme v osolenej vode. V malom kastróliku pripravíme z oleja, múky a mlieka hustejší bešamel, ktorý pridáme do polievky a…
Očistíme hlavy a zeleninu.Na lžíci másla orestujeme nakrájenou zeleninu. Zalijeme studenou vodou a přidáme hlavy a odřezky. Vody dáváme jen tolik, aby byly hlavy…
Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl, cukry a metlou vyšleháme. Postupně zašleháváme mouku. Vyšleháme na středně husté hladké těsto.Těsto necháme půl hodinky za…
Ledvinky propláchneme a hlavně vyřízneme všechny kanálky, aby zůstaly jen čisté kousky. Ty nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme studenou vodou. Uložíme namočené…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce rozšlehané v polovině mléka, olej a kvásek, který jsme si udělali ze zbytku mléka, droždí a cukru. Zaděláme těsto a necháme…
Příprava kapusty: Kapustové listy omyjeme, vyřízneme tvrdý střed a na páře vaříme asi 10 minut. Masovo-rajčatová směs: Maso opečeme na oleji, když zbělá, přilijeme…
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného…
Do vroucí osolené vody dáme vařit asi na 10 minut nakrájenou hlívu. Potom přidáme květák rozebraný na růžičky, nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibulku s natí, libeček a…
Vše umícháme dohromady, vložíme z poloviny do peč. papírových košíčků a do formy na muffinky. Po upečení zdobíme čokol. polevou.
Suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin)…
Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme. Podlejeme vodou a lyžicou…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Historie piva: Vařili je mniši a bylo tak husté, že se jedlo lžící! Co ještě nevíte o našem národním nápoji?
Pažitka je výborná v tvarohové pomazánce, ale skvěle dochutí i bylinkové máslo
8 nejznámějších a nejpoužívanějších pálivých paprik a co s nimi v kuchyni. Zkuste třeba tenhle dip!