Sádlové houstičky od mé babičky
Recept ještě nebyl hodnocenSádlové houstičky, nadýchané a jemné, ozdoba každého stolu, na který je podáte. Jsou vhodné jako příloha k pohoštění i základ svačiny pro děti i pro nás, dospěláky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sádlové houstičky, nadýchané a jemné, ozdoba každého stolu, na který je podáte. Jsou vhodné jako příloha k pohoštění i základ svačiny pro děti i pro nás, dospěláky.…
Jádrové čárky obsahující mleté vlašské ořechy, s krémem vonícím po vanilce. Jsou máčené v hořké čokoládě a chutnají výtečně, jejich příjemně sladká chuť se doslova…
Milujete znojemskou omáčku, ale v lednici máte jen plátky vepřového? Nic si z toho nedělejte a připravte omáčku z vepřové kýty. Kousky nakládaných okurek se postarají o…
Přestože sezona jahod je skoro pryč, nezoufejte, přichází snad ještě oblíbenější meruňky. Sladké oranžové plody v kombinaci s tvarohovou náplní a křehkým korpusem jsou…
Přestože sezona jahod je skoro pryč, nezoufejte, přichází snad ještě oblíbenější meruňky. Sladké oranžové plody v kombinaci s tvarohovou náplní a křehkým korpusem jsou…
Klasická polévka s párkem je velmi oblíbená. Párky, brambory a silný vývar tvoří výbornou chuť této polévky. Na závěr ji zjemníme smetanou a abychom ji dodali krásnou…
Kuřecí maso ovoněné kombinací bylinek, česneku a cibule ve smetanové omáčce se hodí jako rychlá večeře nebo vydatný oběd. Pro milovníky omáček na těstoviny je to ideální…
Připravte si poctivou zelňačku z čerstvého hlávkového zelí, doplněnou voňavou klobásou! Tato sytá polévka vás potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí, která je ideální…
Výborné banánky z jednoduchého lineckého těsta upečeme a poté mažeme marmeládou. Banánky můžeme na závěr postříkat čokoládovou polevou, nebo v ní namočit oba konce,…
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka…
V jedné misce smícháme hladkou a hrubou mouku společně s práškem do pečiva a špetkou soli.V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a postupně zašleháváme…
Vkusné a chutné košíčky oslní kdejakou návštěvu nejen na chuti, ale i vzhledově. Spojení křehkého máslového těsta a lahodné pomazánky z plísňového sýru spolu skvěle…
Smažené řízky s křupavým povrchem mají rádi skoro všichni. Zkuste tentokrát nahradit klasický trojobal těstíčkem z vajec, mouky, piva a vašeho oblíbeného koření. Řízky…
Placky z kynutého těsta, původem pocházející z Maďarska, to jsou oblíbené langoše. Dříve se připravovaly z chlebového těsta a pekly v peci, my je dnes smažíme na oleji…
Buchty nemusíme připravovat jen na sladko. Výborné jsou i slané, plněné uzeným masem. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého zabalíme náplň z masa, smažené cibulky a…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Recepty na francouzské moučníky přinášejí do naší kuchyně vždy něco nového a chuťově zajímavého. Zkuste tuto netradiční bublaninu, která je na přípravu velmi jednoduchá…
Kuřecí kousky v pivním těstíčku se přímo rozplývají na jazyku. Připravte je na párty s přáteli nebo servírujte s bylinkami vymazlenou bramborovou kaší k nedělnímu obědu.…
Lahodná obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka zachutná všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť. Je vynikající s mističkou opečených chlebových krutonů…
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Potřebujete na stůl přinést sladké kynuté kousky s lahodnou náplní, tvarované přesně do dětské ručičky a pusy? Zkuste šneky s pudinkovou náplní, vanilkovou chutí a…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Rozinky dáme do horkého mléka a necháme nabobtnat. 3) Suché suroviny řádně smícháme. 4) Mokré suroviny taktéž pořádně smícháme.…