Mrkvová omáčka s kousky uzeného kuřete
Recept ještě nebyl hodnocenCelý oběd, uvařený do hodinky, když se vám nechce vařit zdlouhavě žádné maso. Tuhle variantu na zdravější oběd nebo večeři zvládnete i ve všední den, kdy nemáte moc času…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celý oběd, uvařený do hodinky, když se vám nechce vařit zdlouhavě žádné maso. Tuhle variantu na zdravější oběd nebo večeři zvládnete i ve všední den, kdy nemáte moc času…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Hlíva ústřičná je chutná houba, která obsahuje spoustu látek a vitamínů, které jsou prospěšné našemu zdraví. Poduste ji, okořeňte, obalte v mouce a na závěr osmažte.…
Rádi chodíte na houby? Připravíme z nich polévku i hlavní jídlo, třeba sytý guláš. Možná je to ten nejjednodušší guláš z čerstvých lesních hub, jaký si umíme představit.…
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Chystáte posezení s přáteli a hledáte chutný a jednoduchý recept? Doporučujeme vyzkoušet klobásová kolečka, která jsou ideální k vínu či pivu. Toto slané pohoštění máte…
Chystáte posezení s přáteli a hledáte chutný a jednoduchý recept? Doporučujeme vyzkoušet klobásová kolečka, která jsou ideální k vínu či pivu. Toto slané pohoštění máte…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept na mazanec, který je pěkně hutný a nadýchaný jako vata, a na plechu zůstane krásně vysoký,…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout zjemnit…
Fenomén nejen českých pohostinství jsou smažené kuřecí kapsy plněné sýrem a šunkou obalené v klasickém trojobalu. Připravte si tento pokrm i vy doma. S vařenými…
Králík na česneku patří mezi oblíbené recepty našich babiček. Stačí pár surovin a během hodiny se vaším domovem poline vůně pečeného masa a česneku. Přidejte oblíbenou…
Čokoládový koláč s ovocem je lahodná kombinace křehkého korpusu, jemného čokoládového krému a svěžího letního ovoce. Dezert, který potěší milovníky sladkého i čerstvých…
Oba druhy mouky promícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, cukrem, olejem, mlékem, vejci, zakysanou smetanou a umícháme těsto.Natřeme ho do vymazané a vysypané…
Křupavé a zlaté bramboráky vonící majoránkou a česnekem a rozehřátý horký hermelín tvoří společně neodolatelnou kombinaci. Na pánev naneseme část těsta na bramboráky, …
Nadýchané a vláčné, přesně takové jsou tyto rohlíčky. Jemné kynuté těsto, naplněné ořechovou nádivkou s medem a smetanou, během pečení provoní celý byt. Jen pozor, aby…
Jakmile jednou vyzkoušíte tyto křehké rohlíčky plněné krémem, zůstanou mezi top recepty vaší vánoční kuchařky. Jejich ořechová vůně je téměř omamná a chuť neodolatelná.…
Italský pomerančový koláč je vláčný dezert, ve kterém se jemné těsto snoubí s plátky čerstvých pomerančů a nastrouhanou kůrou. Je voňavý, svěží a krásně vynikne jako…
Maso položte na prkénko a opatrně dotenka naklepejte. Všechny porce masa pokapejte citronem, osolte a opepřete. Na každý plátek masa položte plátek šunky, plátky…
Maso nakrájíme na kousky a cibuli nadrobno. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli necháme zesklovatět. Přidáme maso, sůl, koření a opečeme ze všech stran.Do pyré zamícháme…
Gothaj nakrájíme na širší plátky. Všechny suroviny na těstíčko smícháme a vyšleháme v hustší konzistenci. Kolečka salámu (nebo vepřový lunchmeat) obalíme v těstíčku.…
V hrnci rozehřejeme olej, posypeme moukou, zasmažíme, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Zalijeme chladným vývarem, prošleháme, přidáme drcená rajčata a…
Stačí vám tři suroviny a chvilka práce, abyste připravili vynikající křehké sušenky s výraznou máslovou chutí. Můžete je tvarovat vidličkou, skleničkou nebo pomocí…