Fazolová polévka od maminky
Recept ještě nebyl hodnocenMiska fazolové polévky zasytí a zahřeje. Fazole jsou vydatné a plné vlákniny i kvalitních bílkovin. Právem patří mezi nejoblíbenější luštěniny v našich kuchyních a hodí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Miska fazolové polévky zasytí a zahřeje. Fazole jsou vydatné a plné vlákniny i kvalitních bílkovin. Právem patří mezi nejoblíbenější luštěniny v našich kuchyních a hodí…
Clafoutis je tradiční francouzský koláč plný ovoce, másla a smetany. Oproti naší klasické bublanině obsahuje méně mouky, je tedy vláčný a osvěžující. V třešních také…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Recept, na kterém si pochutná celá rodina a který také zvládne naprostý začátečník v kuchyni. To je tato omáčka z kuřecího masa a mrkve. Základem omáčky jsou vařená a…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Jemný švestkový koláč s drobenkou vám zvedne náladu a příjemně osladí den. Díky řeckému jogurtu, který se přidává do těsta je koláč měkoučký a vláčný a rozpečené švestky…
Na lahodnou houbovou omáčku použijeme houby mražené, můžeme ji ale připravit i z hub čerstvě nasbíraných. Omáčku dochutí bobkový list s pepřem a zjemní ji několik lžic…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Beléšky jsou milou vzpomínkou na kuchyni našich babiček. Tyto nadýchané placky z kynutého těsta se připravují přímo na plotně nebo pánvi a podávají se s marmeládou,…
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus,…
Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na…
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Perkelt, původní maďarský pokrm, je jakýmsi příbuzným guláši. Ideálně vyvážené poměry chutí masa, cibule a koření v tomto pokrmu nám dávají československé normy.…
Králičí játra jsou opravdová delikatesa. Krásně orestovaná dozlatova, s kmínem, nasekanou zelenou petrželkou a osmaženou cibulkou chutnají naprosto božsky. Šťáva z…
Litý koláč s ovocem a drobenkou je nadýchaný a vláčný díky bílému jogurtu. Chutná s každým sezónním ovocem, a tak jej během roku můžete obměňovat dle libosti. Ať už je s…
Základní recept na sladké palačinky, při kterém nemusíte nic vážit – vystačíte si jen s odměrkou a lžící. Osmažené dozlatova chutnají vždy skvěle a ozdobit si je můžete…
Vláčná cuketa obalená v křupavém trojobalu, upečená dozlatova v troubě bez smažení. Ochutit ji můžete grilovacím kořením nebo mletou paprikou. Skvělá varianta oblíbené…
Voňavé kynuté těsto, šťavnaté meruňky a poctivá máslová drobenka – tento koláč podle receptu z oblíbeného pořadu Kluci v akci je dokonalým ztělesněním letní domácí…
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a žloutek. Jemně osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme plát silný 2-3 mm. Rádýlkem…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Na vál dáme mouku a na velkém okatém struhadle nastrouháme Omegu. Přilijeme kvásek a zpracujeme polotuhé těsto. Nenecháváme kynout, ale s těstem hned pracujeme. Vyválíme…