

Kuřecí steak s dijonskými fazolkami
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 400 g plochých fazolových lusků
- 100 g schwarzwaldské šunky (nebo jiné sušené)
- 2-3 lžíce dijonské hořčice
- hladká mouka
- 1 lžíce másla
- bujónová kostka
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části.
Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda.
Potom snížíme teplotu a dopékáme, celkově asi 10 minut.
Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme máslo, necháme rozehřát, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou (asi 250 ml).
V bublající omáčce rozpustíme dijonskou hořčici a bujónovou kostku, poté přidáme našikmo, asi na 3 cm délky pokrájené fazolové lusky, přikryjeme pokličkou a na mírné teplotě podusíme 10 minut.
Přidáme proužky sušené šunky, vrátíme opečené maso, dochutíme a necháme pod pokličkou prohřát.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí steak s dijonskými fazolkami
-
Eli, moc hezký recept.
+11
-
Eli, skvělý recept!
+9.
-
Elizo
děláš chutě
.Schwarwaldskou miluju
(a to opravdu
),kuřecí by se u nás našlo,jen ty fazolky bych v tom jedla sama
.Boďka je tvá,díky za rychlý receptík a jako vždy-fotky radost pohledět
.
-
Bombastic!!!
Beautiful!!! -
-
Vypadá to velmi chutně.Ukládám a posílám bodík
-
Tome a Bibi - děkuju...
-
Eli, pro mě delikateska
miluju fazolky a v téhle úpravě to vypadá moc pěkně, takže 3.bodík jasnej a velkej
-
No tak to je zase výtvor oku a chuťovým pohárkům lahodící ...
Eli, máš první bodík
+1