Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
400 g plochých fazolových lusků
100 g schwarzwaldské šunky (nebo jiné sušené)
2-3 lžíce dijonské hořčice
hladká mouka
1 lžíce másla
bujónová kostka
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části.

  2. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda.

  3. Potom snížíme teplotu a dopékáme, celkově asi 10 minut.

  4. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  5. Do výpeku přidáme máslo, necháme rozehřát, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou (asi 250 ml).

  6. V bublající omáčce rozpustíme dijonskou hořčici a bujónovou kostku, poté přidáme našikmo, asi na 3 cm délky pokrájené fazolové lusky, přikryjeme pokličkou a na mírné teplotě podusíme 10 minut.

  7. Přidáme proužky sušené šunky, vrátíme opečené maso, dochutíme a necháme pod pokličkou prohřát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 182 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Tématické fráze: kuřecí s fazolkami kuřecí maso s fazolkami kuřecí steak na fazolkách kureci steak kuřecí steaky recepty fazolové lusky ploché ploché fazolové lusky kureci maso s fazolkama ploché fazolky kuřecí steak recept fazolové lusky ploché recept drůbeží maso s fazolkami kuřecí steak videorecept jak udelat kureci ateak kuřecí s fazolkama fazole s kuřecí recepty kuřecí steaky s fazolkou kuřecí s fazolkami recept steak kuřecí steak recepty

Zapomněl/a jsem heslo