Vepřovo - sýrové řízky se steakovým kořením

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 22 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 22 názorů

Suroviny 2 porce

2 řízky z panenky (ořechu)
50 g Eidamu
50 g Nivy
50 g Hermelínu
6 plátků anglické slaniny (nebo jiné)
1/3 červené papriky
steakové koření
olej
sůl
Na trojobal:
hladká mouka
vajíčko
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a zevnitř posypeme steakovým kořením a pak naplníme vedle sebe do jedné poloviny řízku slaninu, na ni z Eidamu , Hermelínu a Nivy asi 1 cm široké pruhy, položíme a na ně širší podélný pruh papriky.

  2. Řízky přehneme, ze 3 stran zachytíme kovovými jehlami, nebo špejlí a zvenku také posypeme steakovým kořením, pak 2 x obalíme v trojobalu, aby byly šťavnaté.

  3. Smažíme na oleji, nejprve přikryté poklicí, aby se hezky prosmažily a po druhém otočení už nepřikrýváme, jen osmažíme dozaltova.

Poznámka od kuchařky

Máme hodně rádi maso se sýrem, tak jsem trošku improvizovala a ani jsem to nesnědla, je to syté a dobré.

Podávala jsem s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu Vepřovo - sýrové řízky se steakovým kořením

Předchozí 1 2

Tématické fráze: syrove rizky sýrový řízek koření na řízky sýrový trojobal steakový žampion recept řízky s kořením stejkovy rizek neobvykle neobvykle pohosteni n řízky v trojobalu s kořením rizek posipany syrečky recepty ze stehenich rizku steakový žampion recepty jak udělat sýrový řízek sýrový vepřový řízek hranlky trojobal pouze s korenim koření na řízek rizky obalene v oriskach rizek na neobvykly rizek smažený řízek kotáni