Polévka z kyselého zelí s čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenVýborná, sytá a přitom lehce stravitelná polévka, která zahřeje a zasytí. Plná vlákniny, rostlinných bílkovin a vitamínů. Skvělá volba pro zdravý oběd nebo večeři v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborná, sytá a přitom lehce stravitelná polévka, která zahřeje a zasytí. Plná vlákniny, rostlinných bílkovin a vitamínů. Skvělá volba pro zdravý oběd nebo večeři v…
Bramboráky patří mezi prosté jídlo, které je oblíbené napříč generacemi. Když ale základní bramborové těsto naplníte masem, houbami a uzeninou, rázem vykouzlíte bohatý…
Tradiční dušené zelí v odlehčené podobě bez zbytečného tuku, ale stále s plnou chutí. Díky jednoduché úpravě si zachová svěžest, vůni i vitamíny – ideální příloha k masu…
Bramboráky patří mezi prosté jídlo, které je oblíbené napříč generacemi. Když ale základní bramborové těsto naplníte masem, houbami a uzeninou, rázem vykouzlíte bohatý…
Jemné těsto a voňavá náplň ze šťavnatých švestek se v tomto dortu spojují do dokonalého lahodného celku. Tento švestkový dort potěší při slavnostní příležitosti stejně…
Poctivé jídlo jako od babičky – měkoučké bramborové knedlíky, k nim zelí z čerstvé cukety a k tomu voňavé klobásky z grilu. Tahle kombinace zasytí, potěší a připomene,…
Slaný koláč quiche má svůj původ ve Francii a těší se veliké oblibě. Křehké těsto perfektně doplňuje slaná náplň, do které můžete použít téměř cokoliv, co máte rádi.…
Smažený květák je oblíbeným pokrmem, který potěší celou vaši rodinu. Vyzkoušejte květák obalit v těstíčku s výraznou nivou a usmažit. Klasické jídlo tak dostane úplně…
K podzimním dnům neodmyslitelně patří nasládlá chuť dýně, kterou využijete nejen ve slané, ale i sladké kuchyni. Dýňový chlebíček je příjemně sladký, krásně vláčný a…
Ricotta dodá tomuto koláči neobyčejnou hebkost a svěží chuť, která se krásně doplňuje s ovocem. Dezert je lehký, přitom krémově lahodný – ideální pro všechny, kdo mají…
Do zlatova smažená voňavá a křehká jablka v oleji, patří mezi klasické sladké dezerty, které můžete nabídnout třeba nečekané návštěvě. Do těstíčka můžete přidat také…
Nadýchaný a jemný máslový korpus, který zvládne každý. Využijete ho jako skvělý základ pro dorty, řezy i zdobené cupcakes. Kombinace másla a vanilky vykouzlí voňavé…
Brambory smažené v trojobalu, to je neobvyklý chuťový zážitek. Každé sousto je skvělou kombinací křupavé strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně…
Svěží kombinace čerstvých švestek a zakysané smetany na koláči z křehkého těsta vám zachutná. Ideální způsob, jak zužitkovat část úrody ze zahrádky. Přitom příprava není…
Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim…
Koláč s cuketovou nádivkou potěší jemnou a šťavnatou chutí, která připomíná moučník s jablky. Dušená cuketa dodává moučníku vláčnost a lehkou nasládlost, kterou…
Nastartujte váš den vydatnou snídaní, která zasytí až do oběda. Vaječná omeleta se žampiony je hotová během chvilky a poslouží tak nejen jako snídaně, ale také jako…
Uvaříme kapustu v osolené vodě (ne úplně doměkka, aby se kapustové listy netrhaly a šly dobře rolovat). Vývar nevylijeme, je z něho dobrá polévka. Otrháme si jednotlivé…
Na tuto polévku radí autorka použít výhradně klasickou dýni. S pevnou a křupavou texturou po uvaření. Jen tak docílíte tu správnou dýňanku, jak ji nazývají na Šariši,…
Když najdete čerstvou pýchavku máte postaráno o jídlo pro celou rozvětvenou rodinu, neboť tato houba dorůstá do hmotnosti i několika kilogramů. Pokud jí osmažíte jako…
Kombinace křehké papriky a šťavnaté houbové směsi vytváří vyvážené, syté a přitom lehce stravitelné jídlo, které nadchne nejen vegetariány. Ideální volba pro všední den…
Králičí maso je jemné a s nízkým obsahem tuku. Proto je dobré jej před pečením důkladně prošpikovat, aby se v troubě nevysušilo. Díky cibuli a podlití vínem získáme…
Bramborák nemusí být jen z brambor. Zkuste jej na podzim vylepšit přidáním dýně, cukety a porcí sušených, předem namočených hub. Usmažte je na sádle. A pak si rychle…
Quiche je tradiční francouzský koláč z křehkého těsta. Náplně jsou variabilní, ale za vyzkoušení určitě stojí slaná náplň z restovaného mletého masa s cuketou a sýrem.…