Mandlovo-kukuřičný chléb
Recept ještě nebyl hodnocenMozzarelu nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme.Necháme zhruba 10 minut odpočinout, aby psyllium mohlo nabobtnat.Těsto vložíme do formy a pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mozzarelu nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme.Necháme zhruba 10 minut odpočinout, aby psyllium mohlo nabobtnat.Těsto vložíme do formy a pečeme…
Všechny uvedené suroviny na těstíčko smícháme do hustší konzistence. Filety potřeme z obou stran těstíčkem.Poklademe na plech s pečícím papírem, potřený olejem. Smažíme…
V míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.Mrkev nastrouháme…
Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme vroucí vodou a necháme 1/2 hodiny odpočinout, občas promícháme. V míse smícháme mouky, guar a prášek do pečiva. Přidáme namočené…
TĚSTO : Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut při 200°C. KRÉM : Do uzaviratelné nádoby dáme kompoty, šlehačku a…
Ovesné vločky vymačkáme a přidáme k nim ostatní suroviny. Propracujeme těstíčko a utvoříme válečky.Usmažíme je na oleji.
Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny. Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka.…
Kuřecí maso vložíme do misky a zakapeme 1 lžící sójové omáčky, promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici. Ananas slijeme a šťávu uchováme, bude potřeba. Na pánvi…
Krůtí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojbal: kukuřičná mouka, jogurt smíchaný se solí, trochou parmezánu, trochou kurkumy nebo kari koření a…
Zahřejte troubu na 200 stupňů, vymažte pečící formu o rozměru cirka 20x20 cm.Smíchejte všechny suché ingredience v míse a udělejte uprostřed dolík.Vyšlehejte vejce a…
Do malé misky dáme vejce a rozšleháme je. Potom přisypeme mouku a opět rozšleháme. K této směsi přidáme nasekanou pažitku, šunku nasekanou na jemno a také rozšleháme.…
Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Těsto - vše smícháme a vytvoříme polodrobenkové těsto. Dáme do ledničky pod folii uležet.Mezitím nastrouháme oloupaná jablka.Nebo dáme vařit suroviny pro tapiokový…
Tortily: Do prosátých směsí mouk dáme sůl a postupně přiléváme vodu. Nejprve méně a dle potřeby přidáváme a rukama vypracujeme hladké, nelepivé kompaktní těsto. Dá se…
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu. Z těsta vyválíme plát 0,3 až 0,5 cm…
Z poloviny mléka, droždí, dvou lžiček cukru uděláme kvásek a necháme jej zkynout. Pak v míse rozmícháme žloutky se vzešlým kváskem, přidáme zbytek mléka a přidáme…
Z droždí, cukru a trošky vlahého mléka připravíme kvásek a necháme vzejít. Do mísy dáme prosátou mouku promíchanou se solí, kvásek, na jemno nastrouhaný brambor a…
V jedné míse smícháme sypké ingredience - obě mouky, kypřící prášek, sůl, pepř a parmezán. Ve druhé misce prošleháme vejce s jogurtem a olejem, přimícháme nastrouhanou…
V misce rozmícháme rozehřáté máslo, olej a med. Zvlášť rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem a přidáme do medové směsi. Přidáme mouky se sodou, mák povařený v trošce…
Ve větší míse smíchejte mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Nechte asi 5 - 10 minut odstát. V jiné misce vidličkou prošlehejte lněné semínko s horkou vodou a…
Kukuřičnou mouku zalijeme vařící vodou a hned scedíme. Necháme v hrnci a zalijeme 0,5 l studené vody. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté snížíme na střední…
Připravíme si z teplého mléka, cukru a droždí kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Batáty najemno nastrouháme, spojíme s ostatními surovinami a spolu s kváskem…
Quinou jsem nechala na deset minut odstát ve vodě. Pro jistotu jsem ji aspoň na třikrát proprala. Zalila jsem ji vývarem a dala vařit, dokud se veškerá tekutina nevsákla…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Už jste někdy ochutnali kaviár? Ten pravý je prý cennější než zlato a pochází jen ze tří druhů ryb
Valašský frgál se zrodil z omylu. Víte, že tradiční koláč se peče třeba i s kedlubnovou náplní?
Odhalte tajemství oblíbené asijské rybí omáčky. Hodí se nejen na skvělé jarní závitky!