Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Žitno-pšeničné špičky

Žitno-pšeničné špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V míse smícháme suroviny na omládek, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a robotem (nebo vařečkou) vymísíme tužší těsto - vařečkou to bude…

Kváskový chléb - verze 1.1

Kváskový chléb - verze 1.1

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do nádoby, ve které budu mísit těsto, dám všechny suché ingredience kromě hladké mouky a promísím na sucho. Mouku samozřejmě proseji. (Když jsem byl mlád, tak mě docela…

od trouby

390 min

Chléb konzumní

Chléb konzumní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas.Přilijeme vodu a…

Šuplikovy bulky

Šuplikovy bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek.Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, cibuli, anglickou slaninu a prolisovaný česnek…

Gurmanek

120 min

Tmavší bagety

Tmavší bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…

Špaldový chléb se zakysankou

Špaldový chléb se zakysankou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Asi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v…

Žitný zrníčkový chlebík

Žitný zrníčkový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…

Žitný zrníčkový chlebík

Žitný zrníčkový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

Dalamánky s prefermentem

Dalamánky s prefermentem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment…

Celožitný kváskový chléb

Celožitný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…

Myšákův bochník

Myšákův bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

1 10 11 12 13 14

Naposledy jste si prohlédli