Zdravý chléb
Recept ještě nebyl hodnocenUvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme.Přidáme mouku žitnou a polohrubou (prosáté).Přidáme 1 celé vejce a nastrouhanou Nivu.Osolíme, přidáme římský kmín, cca 1…
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, program č.1 / základní /, hmotnost č. 2 / 1 kg /,kůrka střední.
Suroviny na kvásek omládek spolu dobře promísíme a necháme 45-60 minut vykynout. K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme lehce lepivé těsto, které bude asi…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Podle chuti můžeme…
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek.Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, cibuli, anglickou slaninu a prolisovaný česnek…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment…
Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). Chleba je velký, poměrně…
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Suroviny na poliš spíš vyšleháme než umícháme - dostane se do něj víc kvasinkám potřebného vzduchu - a zakryté necháme v teple 2 hodiny pracovat. K hotovému poliši…
V míse smícháme suroviny na kvásek a v jiné míse chleba, nakrájený na kostičky, zalijeme horkou vodou. Necháme rozmočit, než kvásek nakyne. Rozmočený chleba můžeme…
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4…
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).
Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti.Druhý den přidáme kvásek…
k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami