Kváskový chléb se syrovátkou
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
V míse smícháme suroviny na kvásek a v jiné míse chleba, nakrájený na kostičky, zalijeme horkou vodou. Necháme rozmočit, než kvásek nakyne. Rozmočený chleba můžeme…
10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…
Suroviny na poliš spíš vyšleháme než umícháme - dostane se do něj víc kvasinkám potřebného vzduchu - a zakryté necháme v teple 2 hodiny pracovat. K hotovému poliši…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple asi 1-2 hodiny kynout. Těsto je zpočátku tužší, stáním díky bramborám řídne.Těsto…
40 g žitného pravidelně krmeného kvásku smísíme s 200 g žitné chlebové mouky, přiléváme postupně zhruba 2 dcl vody a pořádně smícháme. Takto necháme v míse na teplém…
Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti.Druhý den přidáme kvásek…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…
k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny…
Suroviny na rozkvas dobře umícháme a necháme cca 10 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout v teple.…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout přibližně hodinu.Těsto propracujeme a uválíme bochník, na plechu necháme opět…
Mouky v míse smícháme se špetkou soli, rozdrobíme do něj droždí, přidáme vejce, máslo a vlahé mléko. Důkladně propracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout asi 1,5…
Do asi 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme stát asi 15 minut.Mouku prosejeme do robota, přidáme sůl, kvásek, vodu, kefír, ocet, olej a…
Smícháním kvásku, vody a mouky připravíme rozkvas a necháme ho cca 12-14 hodin kvasit. Záleží na teplotě okolního prostředí i síle vašeho kvásku.K hotovému rozkvasu…
Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…
Droždí rozpustíme v pivu a spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému prefermentu - umícháme těsto, které necháme asi 60-90 minut kynout. Během doby kynutí…
Uvedené suroviny krom cibule a česneku si dáme do pekárny na chleba a mísíme těsto. Cibuli, česnek si orestujeme na trošce oleje a při konci programu zamícháme do těsta …
Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…