Rozpukané houstičky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve smícháme suché ingredience a metličkou provzdušníme mouku, následně přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Ruce máčíme ve vodě a vytvarujeme 12 kuliček,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve smícháme suché ingredience a metličkou provzdušníme mouku, následně přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Ruce máčíme ve vodě a vytvarujeme 12 kuliček,…
Vejce a moučkový cukr rozšleháme do pěny, přidáme povidla a mícháme do hladka. Z cukru krupice uvaříme karamel a vmícháme černou kávu. Přidáme mouku s práškem do pečiva…
Mouky prosejeme do mísy a 1 lžíci odebereme do malé misky, do které přidáme droždí, med nebo cukr a 3 lžíce teplé (ne horké)¨vody, promícháme a necháme zakryté asi 15…
V tomto pořadí dáme suroviny do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, vyválíme bagetky tak, aby se nám vešly na plech ve 2…
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
Všechny suroviny dáme do pekárny od tekutých po sypké, zvolíme vhodný program a po zvukovém signálu přidáme majoránku a cibuli. Ostatní za nás udělá pekárna. :-)
Všechny mouky smícháme s droždím a vodou, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, ještě trochu vody přidáme, aby těsto nebylo moc hutné. Jestliže…
V malé misce rozmícháme 2 lžíce vlažné vody, 1 lžičku hladké mouky, droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme prosáté mouky se…
Všechny suroviny dobře prošlehám tak, aby vzniklo krásně hladké lité těsto. Potom peču nasucho na kvalitní pánvi.Promažu oblíbenou náplní. Já to měla s tvarohem a mátou.
Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…
Mouku smíchám se lžičkou sody (sodu dát do mouky, nikoli do těsta, kde už bude vejce nebo máslo), kakao a změklé (nikoli tekuté) máslo, přidám celé vejce a skořici a…
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
Do vetsi misky si dame obe mouky, sul, kmin a poradne promichame, aby se to spojilo. Doprostred si udelame maly dulek, kam potom vlijeme hotovy kvasek a kolem dokola si…
Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou…
Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme a rozdělíme do muffinových košíčků (já dávala do každého 2 lžíce těsta). Poté do každého košíčku dáme čtvereček…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Chlebík můžeme ozdobně naříznout a posypat kmínem.
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly a máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
36-48h před plánovaným pečením dáme do teplé vody rozmočit chleba, pak ho mixnem ponorným mixérem dohladka. Přidáme téměř všechnu mouku (lžíci dáme stranou do druhého…