Zasypaná jogurtovo cuketová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu nastrouháme, smícháme s javorovým sirupem, skořicí a vanilkovým cukrem.Potom přidáme tolik kokosu, aby vznikla hmota podobná posypce - tak, aby se tím dalo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu nastrouháme, smícháme s javorovým sirupem, skořicí a vanilkovým cukrem.Potom přidáme tolik kokosu, aby vznikla hmota podobná posypce - tak, aby se tím dalo…
Kvásek, mouku a vlažnou vodu smícháme, přikryjeme folií a dáme na 10 - 12 hodin na teplé místo. Chia, slunečnicová semínka a vločky zalijeme horkou vodou, zakryjeme…
Smícháme vodu a mouku, vmícháme houbičku. Zakryjeme proti osýchání a necháme v teple místnosti kvasit.Po 10-12 hodinách opatrně promícháme, znovu zakryjeme a necháme…
Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2…
Nejprve smícháme suché ingredience a metličkou provzdušníme mouku, následně přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Ruce máčíme ve vodě a vytvarujeme 12 kuliček,…
V tomto pořadí dáme suroviny do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, vyválíme bagetky tak, aby se nám vešly na plech ve 2…
Všechny mouky smícháme s droždím a vodou, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, ještě trochu vody přidáme, aby těsto nebylo moc hutné. Jestliže…
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Do mísy prosejeme obě mouky, dáme malou lžičku soli, podravku a promícháme.Pak do této sypké směsi uděláme důlek, vlijeme zmlazené droždí, poprášíme moukou a necháme…
Do jogurtu vmiešame cukor a droždie, necháme v teple stáť. Obidve múky zmiešame so soľou, pridáme zmäklé sádlo (nie roztopené), kvások, pretlačený cesnak a pridávame…
Všetky prísady na kvások dobre premiešame, zakryjeme utierkou a necháme 10-12 hod kvasiť. Orechy na suchej panvici opražíme, kým nezačnú voňať, necháme vychladnúť a…
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme nelepivé těsto. To pak rozválíme na placku a posypeme semínky. Pokud chcete, můžete krekry posypat navíc hrubozrnnou solí…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké zložky.Pečieme na programe SPRINT ( rýchly program ).
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme med, olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a povidlovým kořením.Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a rozinky s brusinkami. …
Do pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT.
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí"
Suroviny dát do pekárny v uvedeném pořadí a péct na základní program (1), velikost střední (1000g), kůrka střední (2).
Mouku smíchám s kořením, solí a sušeným droždím. Následně přidám olej a vlažnou vodu a ocet. Vše smíchám a nechám jej odležet 3 hodiny na teplém místě. Udělám dvě šišky,…
Z jedné lžičky mouky, lžičky vlažné vody, droždí a lžičky cukru zaděláme kvásek. Mouky promícháme se solí a kořením, přidáme droždí a vodu. Pak spolu s brambory…
V míse smícháme mouku, 2 vejce, olej, vodu a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodinky odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablíčka…
Z ražnej (žitnej) a polohrubej múky, soli, vajca a vody urobíme cesto na halušky. Konzistenciou by malo byť ako cesto na noky. Necháme postáť 5 minút. Potom halušky…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Jak se jedlo v 60. letech: Voňavé jitrničky, guláš jako předehra a pěkně tučný ovar s křenem aneb Taková domácí zabíjačka
Koblihy s jablky a pudinkem: Masopustní lahůdka v překvapivé podobě