Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rozpukané houstičky

Rozpukané houstičky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nejprve smícháme suché ingredience a metličkou provzdušníme mouku, následně přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Ruce máčíme ve vodě a vytvarujeme 12 kuliček,…

Perník z Chuchelny

Perník z Chuchelny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Vejce a moučkový cukr rozšleháme do pěny, přidáme povidla a mícháme do hladka. Z cukru krupice uvaříme karamel a vmícháme černou kávu. Přidáme mouku s práškem do pečiva…

Dalamánky originál

Dalamánky originál

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…

Chleba  z pravého kvásku

Chleba z pravého kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…

Chleba jako z pekárny

Chleba jako z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do vetsi misky si dame obe mouky, sul, kmin a poradne promichame, aby se to spojilo. Doprostred si udelame maly dulek, kam potom vlijeme hotovy kvasek a kolem dokola si…

Konzumní chléb - rychlý

Konzumní chléb - rychlý

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou…

santa

5 min

Jablečno-karamelové muffiny

Jablečno-karamelové muffiny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme a rozdělíme do muffinových košíčků (já dávala do každého 2 lžíce těsta). Poté do každého košíčku dáme čtvereček…

Špaldovo-žitné perníčky

Špaldovo-žitné perníčky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly a máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…

Martina L-K

47 min

Měkounké žitné perníčky

Měkounké žitné perníčky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…

happy.lenulka

128 min

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Žitný kvásek z podmáslí

Žitný kvásek z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…

Dvoudenní kvásek

Dvoudenní kvásek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

36-48h před plánovaným pečením dáme do teplé vody rozmočit chleba, pak ho mixnem ponorným mixérem dohladka. Přidáme téměř všechnu mouku (lžíci dáme stranou do druhého…

1 2 3 4 5 6 7