Salát z pečených paprik
Recept ještě nebyl hodnocenSladkost pečených paprik, jemná slanost sýra a nádech česneku tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento salát je osvěžující, lehký a zároveň dost výrazný na to, aby zaujal…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladkost pečených paprik, jemná slanost sýra a nádech česneku tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento salát je osvěžující, lehký a zároveň dost výrazný na to, aby zaujal…
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného…
Šťavnatá vepřová krkovice naložená několik dní v marinádě s česnekem, kořením a rozmarýnem se stane hitem posezení u grilu. Její výraznou chuť ucítíte v ústech ještě…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
Podkovy z kapřího masa jsou díky marinádě perfektně ochucené a křehké. Marinády můžete připravit hned dvě, jednu s vůní bylinek a druhou s vůní česneku. Marinované…
Připravte si zeleninovou přílohu k masu. Takto upravenou zeleninu lze mít nachystanou i dopředu a před servírováním ji jen krátce ohřát. Kombinace plodové zeleniny s…
Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný jednoduchý pokrm plný vitamínů. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou (např. mrkev, řapíkatý celer,…
Rajčata, mozzarella a bazalka, to jsou barvy, vůně a chuť Itálie. Jen při pohledu na takto upravený talíř se vám vrátí vzpomínky na dovolenou ve Středomoří. A zajisté to…
Během dne bychom měli sníst i dostatek zeleniny a ovoce. Můžeme si tak nachystat salát buď jako doplněk k hlavnímu jídlu nebo jako samotný chod. Tento snadný salát je z…
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak, nebo ji…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Zdravá a svěží pomazánka z restované cukety chutná po česneku, parmezánu a je pikantní díky drceným chilli papričkám. O krémovou konzistenci se postará zakysaná smetana.…
Pomazánka z cukety a uzeného tofu zaujme hlavně milovníky pikantního. Pro pořádný říz je do ní totiž přidána chilli paprička. V této verzi je vhodná pro vegetariány, ale…
Kuřecí směs se zeleninou znají snad všichni, kdo hledají rychlé, vydatné a nenáročné jídlo. Lehce pikantní omáčka se šťavnatými kousky masa doplníme křupavými a zlatými…
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To…
Srbská fazolová polévka s koprem je opravdovou lahůdkou, kterou určitě musíte vyzkoušet. Přípravu si můžete usnadnit použitím fazolí ve slaném nálevu, takže ušetříte…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1 dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme do zlatova. Na kostky nakrájené…
V hrnci rozehřejeme olej, posypeme moukou, zasmažíme, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Zalijeme chladným vývarem, prošleháme, přidáme drcená rajčata a…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Přísun vitamínů je nezbytný zejména v zimním období. Ideální forma je v podobě chutného jídla, třeba salátu. Pekingské zelí je dostupné prakticky po celý rok a salát je…
Když máme přebytky cukety, hodí se inspirace, jak ještě jinak cuketu zpracovat. Tentokrát cuketu naplníme směsí sýru a tuňáka, posypeme ji balkánským sýrem a zapečeme. K…