Jogurtový koláč se švestkami a rebarborou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 50 minut 6-8 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

2 hrnečky polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
3/4 hrnečku cukru krupice
půl hrnečku slunečnicového oleje
1 malý bílý selský jogurt
1 hrneček mléka
1-2 lžíce rumu
švestky
rebarbora
1 vanilkový cukr
Drobenka:
2 lžíce hrubé mouky
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a vše promícháme. Do moučné směsi přidáme olej, jogurt, rum a mléko. Vymícháme hladké těsto, které stěrkou uhladíme ve zvolené formě vyložené pečícím papírem.

  2. Z mouky, cukru a másla pokojové teploty v misce pomocí prstů vytvoříme drobenku.

  3. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté, okapané, vypeckované a 3 x naříznuté půlky švestek. Rebarboru jsem použila již oloupanou a nakrájenou z mrazáku. Pokryjeme švestky rebarborou, pokud nemáme lze použít například rybíz. Ovoce posypeme vanilkovým cukrem a drobenkou.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova cca 35-40 minut - hlídáme. Hotový koláč necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

velikost hrnečků 150 -250 ml

množství ovoce i drobenky zvolíme podle velikosti koláče jaký chceme péct

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 517 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurtový koláč se švestkami a rebarborou

Zapomněl/a jsem heslo