Rizoto z pohanky a rýže
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme pohanku s rýží, sojové maso v bezlepkovém bujónu. Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přidáme máslo a hodně nadrobno ředkvičky, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme pohanku s rýží, sojové maso v bezlepkovém bujónu. Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přidáme máslo a hodně nadrobno ředkvičky, přidáme…
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na větší proužky. Ve wok pánvi (nebo na vyšší pánvi) zprudka na rozehřátém oleji osmahneme do křupava.Přidáme pórek na kolečka,…
Tofu nakrájíme na kostičky. Houby většinou seženeme sušené, takže je předem namočíme (já jsem je vynechala). Zeleninu, namočené houby a zázvor nakrájíme nebo nasekáme v…
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže,…
Kuřecí maso očistíme, mírně osolíme a okořeníme z obou stran. Rozkrájíme každý plátek na 3 kousky, pokapeme olejem a dáme do uzavíratelné misky. Maso v uzavřené misce…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme maličko soli, koření, a solamyl. Vše promícháme a necháme 30 minut v chladu. Zatím očistíme a…
Kloboučky shitake namočíme předem do hrnečku s teplou vodou, kousek řasy do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Podle toho jaké použijeme nudle připravíme je…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kusy, dáme do vroucího oleje a necháme na mírnějším ohni lehce opéci. Mícháme. Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme…
Hledáte inspiraci na dnešní oběd? Opečené proužky libové kýty dušené s cuketou, cibulí a žampiony ochucené dijonskou hořčicí vám určitě zachutnají. Pokrm si vychutnáte s…
Pokud jste milovníci výrazných asijských chutí a zároveň hledáte rychlé a chutné jídlo, jste tu správně. Připravte si tyto skleněné nudle s osmaženou zeleninou a…
Kdo říká, že hamburger znamená jen hovězí maso? V tomto receptu najdete hned dva tipy na skvělé placky z krůtího i kuřecího masa. Jsou šťavnaté, méně tučné a výborně…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Grilované kuře je klasikou letních posezení u grilu. V tomto receptu najdete přehled možností jak kuře rozporcovat a jednotlivé části ochutit. Použijete tak třeba křen,…
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Přestože jsou žaludky při správné přípravě opravdu lahodné, nevídáme je na našich talířích příliš často. Vyzkoušejte je podle tohoto receptu orestovat spolu se slaninou…
Vepřové panenské svíčkové sluší krátká minutková příprava. Zaručí, že panenka bude krásně šťavnatá. Připravit ji můžeme i na grilu, panenku předem naložíme do marinády,…
Výhodou těstovin je jejich rychlá příprava (vaření trvá zhruba 10 minut). Pokud je doplníme smetanovou omáčkou a kuřecím masem, získáme lahodný a lehký pokrm, kterým se…
Kuřecí stehna naložená v pikantní marinádě jsou jednoduchá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Maso je křehké a šťavnaté, na povrchu s křupavou kůrčičkou.…
Oblíbená kořeněná rychlovka je na stole během několika minut. Když den předem naložíte maso, stačí jen rozehřát pánev a za čtvrt hodiny můžete nosit na stůl. Bude vám…
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny…
Pěkně prorostlá a šťavnatá krkovička marinovaná v chutné marinádě ochucené portským vínem vám jistě zachutná. Po marinování ji krátce osmažíte a ze zbylé marinády…
Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je…
Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je…