Tvarohová pomazánka s pórkem a kapií
Recept ještě nebyl hodnocenBleskurychle připravena bude pomazánka z tvarohu s pórkem a kapií. Nejlépe si ji vychutnáte s čerstvým tmavým pečivem. Ať již na chlebu, či bagetě, je to lehká, zdravá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bleskurychle připravena bude pomazánka z tvarohu s pórkem a kapií. Nejlépe si ji vychutnáte s čerstvým tmavým pečivem. Ať již na chlebu, či bagetě, je to lehká, zdravá…
Frankfurtskou polévku připravíme snadno a rychle z pár surovin, které možná najdeme i doma v zásobách. Cibulový základ osmažený na sádle, párky a sladká paprika dodávají…
Směs kuřecího masa, nakrájené klobásky a zeleniny, ochutíme sójovou a sladkou chilli omáčkou a podáváme s výbornou pečenou rýží provoněnou kari kořením. Toto jídlo není…
Pohanka je přirozeně bezlepkovou potravinou, takže je vhodná i pro ty, kteří nesmí lepek. S orestovanou zeleninovou směsí je zároveň skvělým bezmasým pokrmem, takže si…
Slepici většinou používáme jen na vývar, pro maso už tak široké použití nemáme. Slepičí vařené maso má neutrální chuť, proto je dobré ho přiměřeně přikořenit. Zde je…
Udělejte si doma atmosféru jako v české pivnici a pozvěte přátele na skvělý tatarský biftek. Možná budou hádat v čem se od pravého tataráku liší, ale zcela jistě jim…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
Kombinace uzeného kuřete, žampionů, sýra a bylinek je prostě skvělá. Přidejte k tomu ještě pikantní, zeleninovou omáčku a kuskus ovoněný bylinkami a výtečné jídlo je na…
Kapří maso nemusíte připravovat pouze o vánocích. Dobrou rybu připravíte podle našeho receptu snadno. Ať již budete hranolky smažit nebo péct, nezapomeňte je doplnit…
Tatarák nemusí být nutně jenom hovězí. Jeho alternativa, vhodná i pro vegetariány, se skládá z brambor, aromatických sýrů a dochucovadel typických pro tatarák. Jeho…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, špek a cibuli na drobné kostičky.Do hluboké rozehřáté pánve dáme špek a opečeme, přidáme sádlo a zesklovatíme cibuli. Do…
Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Výborné krůtí plátky se smetanovo-houbovou omáčkou připravíte podle našeho receptu. Dopřejte si pořádnou porci hebké omáčky s kousky hub a měkkého masa. Přidejte vaši…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Těsto je klasika kynuté, tudíž udělat kvásek, po vzejití s ostatními surovinami zpracovat v těsto a na cca hodinu uložit na teplé místo.Náplň: Na cibulce orestovat…
Výživná polévka, která zahřeje a naplní i ten nejhladovější žaludek. Základ tvoří ovesné vločky a kousky hlívy ústřičné. K nim se připojí také brambory, česnek a koření.…
Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek,…
Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…