Kuře pod peřinkou podle Mariána Labudy

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kuře (nebo 4 stehna)
sůl
sladká červená paprika (můžeme přidat i špetku pálivé)
1 lžíce oleje na pekáček
Rozpočet na "peřinku":
500 g vepřového bůčku (nepříliš tučný)
3 rohlíky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
majoránka
pepř
sůl
Vegeta (dnes Vegeta bez glutamátu nebo zcela vynecháme)
1 vajíčko
zelená petrželka
případně trochu oleje
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře rozporcujeme na čtvrtky, vykostíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku nebo větší zapékací mísy, osolíme a posypeme paprikou.
    Kuřecí díly (stehna) je dobré jen osolené předem trochu opéct, aby kůžička dostala dobrou chuť nebo kůži před pečením stáhnout, ale dělala jsem i bez opečení a s kůží a bylo to moc dobré.

  2. Bůček umeleme na masovém strojku i s ve vodě namočenými a vymačkanými rohlíky, spolu s masem umeleme i cibuli a česnek, okořeníme Vegetou, majoránkou a pepřem, spojíme syrovým vajíčkem a propracujeme. Jednotlivé porce kuřete přikryjeme bůčkovou sekaninou jako peřinkou, posypeme sekanou petrželkou (já petrželku zapracovávám do fáše (peřinky), aby se při pečení nespálila. Je-li třeba, zakápneme vše olejem.

  3. Dáme péci do horké trouby a pečeme asi 1 hodinu bez podlévání. Podáváme s bramborovou kaší, zdobíme kolečky rajčat a petrželkou nebo pažitkou.

Poznámka

KUŘE POD PEŘINKOU - podle slovenského herce Mariána Labudy, který býval i u nás velice oblíbený a hrál v celé řadě filmů a inscenací. Jednou tento recept předvedl v jakémsi pořadu o vaření, já jsem ho vyzkoušela a opravdu je to moc dobré. Změnila jsem jen to, že sekanou zelenou petrželku nesypu na povrch pokrmu před pečením, aby se bylinka nepřipálila, ale zapracovávám jí do masové fáše. Recept je více než dvacet let starý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuře pod peřinkou podle Mariána Labudy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuře pod peřřřinkou

Zapomněl/a jsem heslo