Vepřové ragú mojí maminky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

600 g vepřové plece
1 cibule
1 rajče
1 paprikový lusk
2 PL oleje
300 g fazolek (lusky, mražené nebo čerstvé)
200 g brambor
sůl
mletý černý pepř
sladká mletá červená paprika
200 g zakysané smetany
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Keď je osmažená dosklovita, pridáme pokrájané mäso. Premiešavame, kým nezbelie, potom zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme, zalejeme vriacou vodou, len aby bolo mäso prikryté. Pridáme papriku a paradajku nakrájanú nadrobno. Pomaly dusíme.

  2. K polomäkkému mäsu pridáme na menšie kúsky pokrájané zemiaky a fazuľku (Ak je fazuľa mrazená, tak ešte neskôr.).

  3. Smotanu dáme do misky, pridáme trochu šťavy z mäsa. Takto prehrejeme smotanu, ktorú potom vlejeme do hotového jedla. Už nevaríme.

  4. Podávame napr. s haluškami, ryžou, ja som zvolila dnes tarhoňu.

Poznámka

Jedlo nepatrí medzi fotogenické, napriek tomu je veľmi chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ragú mojí maminky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové ragú na houbách vepřové ragú s fazolemi vepřové ragů ragú z vepřové kýty bratislavské ragů domažlické vepřové ragú vepřové ragú recept recepty vepřové ragu ragů z vepřového masa ragú z vepřové panenky vepřové ragú debrecínské veprove ragu s paprikami vepřové ragú s fazolové lusky recepty od maminky vepřová panenka recepty od maminky vepřové ragů-recept domazlicke ragu tarhoňa domazlicke veprove ragu recept domažlické ragů, tarhoňa vepřové ragú recepty