Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Dostali jste chuť na českou klasiku? Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou si můžete připravit z hovězího nebo vepřového masa. Toto je asi jediné jídlo…
Paprikový krém, známý jako ajvar, je lahodná a aromatická pochoutka pocházející z Balkánu. Ajvar se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, příloha k masu nebo ingredience…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů. Smetanové karbanátky, pečené v troubě, z kuřecího masa, okořeněné hořčicí a paprikou, jsou jako dělané k nedělnímu obědu.…
Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…
Rychlovka v podobě bramborového guláše s uzeninou vylepšená přidáním fazolí. Fazole nejen zasytí, ale jsou i zdrojem důležitých vitamínů a minerálů. Proto našly fazole…
Domácí kečup, připravený z čerstvých rajčat a dalších kvalitních surovin, nabízí čistou a autentickou chuť, která je neporovnatelná s komerčními produkty plnými…
Roláda z bůčku plněná mletým masem je lahodný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového bůčku s bohatou chutí kořeněné masové náplně. Tento sytý a vydatný pokrm, nabízí…
Majoránka, česnek, kmín a paprika, čtyři ingredience, které se rozvoní ve vaší kuchyni, jakmile začnete vařit tento pokrm. Vepřovou krkovicí s gulášovou šťávou nakrmíte…
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi…
Dršťková polévka je všeobecně ve velké oblibě. Mnohé však odrazuje náročná příprava a nelibá vůně při vaření hovězích drštěk. Proto vám nabízíme alternativu v podobě…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji…
Jeden den nachystáte, dáte marinovat a další den už jen osmahnete. Rychleji to snad ani nejde. Jemné kuřecí maso namarinujete v zakysané smetaně a směsi koření, medu a…
Kuřecí prsa jsou libová, zároveň trochu suchá a chuťově nevýrazná. Co s nimi, když nechcete dělat řízky ani omáčku? Variantou mohou být jednoduché šťavnaté roládky se…
Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Jak ugrilovat celé kuře najednou? Spolehlivě poradí náš recept. Je třeba smíchat kořeněnou česnekovou marinádu, bohatě s ní kuře potřít, a takto ho na několik dnů uložit…
Potřebujete uvařit něco rychlého a opravdu chutného? Zkuste tento skvělý recept s krůtím masem plným bílkovin, je snadný, zvládne ho i začínající kuchařka a potěší malé…
Milovníci pikantně-sladkých chutí jistě ocení kuřecí paličky pečené s medem a chilli papričkou. Ke skvělé chuti jim stačí třicet minut v marinádě, která při pečení…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, okořeníme kmínem, paprikou a vaříme doměkka přibližně 25 min.Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na…
Ochutnejte tyto šťavnaté špalíčky vepřové panenky v křupavém kabátku z anglické slaniny podávané s výpekem dochuceným vínem a bylinkami. Jako příloha se skvěle hodí…