Polévka z libečku s kroupami
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete…
Plátky veky namočené ve vaječné směsi se šunkou, sýrem, česnekem a bylinkami stačí zprudka osmažit a rychlá večeře je hotová. Využijeme tak zbylou veku z předchozích dní…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Pokud máte rádi kvalitní šunku s vysokým obsahem masa, je ideální připravit si ji doma. Nejenže máte kontrolu nad jejím složením, ale můžete ji i dochutit přesně podle…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
I ze zdánlivě obyčejné suroviny jako je cibule můžete vykouzlit skvělou smetanovou omáčku, která má lehce nasládlou chuť. Nejlépe si ji vychutnáte v kombinaci s vařeným…
Příprava vepřového masa, která nezklame. Jednoduchá marináda, jejímž základem je sójová omáčka. Je nabitá chutí díky pestré směsi koření. Vhodnou přílohou budou brambory.
Máte rádi jídla z jednoho hrnce, kde se tak úžasně propojí všechny chutě? Kdo by také ne. Skvělým příkladem jsou tyto fazole promíchané s cizrnou doplněné opečenou…
Čočku nemusíme připravovat jen na kyselo. Skvěle chutná i v kombinaci s výrazným a voňavým indickým kořením. Díky bramborám a kořenové zelenině bude jídlo syté tak…
Polévka z ledového salátu je svěží a lehký pokrm, ideální pro horké letní dny. Tato polévka je krémová a lahodná, plná vitamínů a živin, která se hodí jako předkrm nebo…
Jedním z neoblíbenějších českých jídel je bezesporu guláš, Připravte jeho letní obměnu, s typickou letní čerstvou zeleninou ze zahrádky. Guláš plný nejen masa, ale také…
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Štěpánská vepřová roláda je lahodný a krásný pokrm, kterým můžete pohostit návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i při kterékoliv jiné slavnostní příležitosti.…
Hovězí guláš se dá ozvláštnit i houbami, můžete vyzkoušet se žampiony. Příprava není náročná a zvládne ji i začátečník. Bude vám chutnat jak s kynutým knedlíkem, tak i…
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…
Během několika minut ze sýru, šunky a natvrdo uvařeného vejce připravíme výbornou pomazánku, která chuťově připomíná tu hermelínovou. Pak stačí už jen kousek dobrého…
Měkký, solený sýr, zpravidla z ovčího mléka a známý ze Slovenska, to je brynza. Použít ji můžeme jak do halušek, tak třeba jako základ na lahodnou pomazánku. Stačí ji…
Červená čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Mezi její další výhody patří, že se nemusí předem namáčet. Bez obav se tedy můžete pustit do přípravy výborné polévky,…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…