Kuřecí stehna na mrkvi a pomerančích
Recept ještě nebyl hodnocenStehna osolíme a opepříme. Olej smícháme se šťávou z jednoho pomeranče, utřeným česnekem a trochou mleté papriky. Stehna potřeme a necháme chvíli odležet.Očištěnou mrkev…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehna osolíme a opepříme. Olej smícháme se šťávou z jednoho pomeranče, utřeným česnekem a trochou mleté papriky. Stehna potřeme a necháme chvíli odležet.Očištěnou mrkev…
Tatarák nemusí být nutně jenom hovězí. Jeho alternativa, vhodná i pro vegetariány, se skládá z brambor, aromatických sýrů a dochucovadel typických pro tatarák. Jeho…
U marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a…
Máte chuť na něco exkluzivního? Co třeba nakládaný hermelín? Nakládaný hermelín je naprostá klasika, nicméně každý si ho může ozvláštnit podle své chutě. Můžete zvolit…
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Připravte si výbornou, najemno rozmixovanou mrkvovou pomazánku spojenou taveným sýrem. Dochutit můžete dle svých preferencí. Podávejte na čerstvém pečivu a nejlépe se…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Řízky k nedělnímu obědu potěší snad všechny strávníky. Den předem je naložíme do zajímavě okořeněné marinády, budou tak krásně křehké. K dozlatova upečeným řízkům nesmí…
Mořské plody jsou pro naši kuchyni netradiční surovinou a ne každý je vyhledává. Jste-li však milovníkem krevet, připravte si je podle našeho receptu. Jako příloha se k…
Paprikový krém, známý jako ajvar, je lahodná a aromatická pochoutka pocházející z Balkánu. Ajvar se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, příloha k masu nebo ingredience…
Adžabsandál je tradiční gruzínská pochoutka, která osloví všechny milovníky zeleninových specialit a výrazných chutí. Tento chutný a voňavý pokrm se připravuje z…
Krůtí maso je velmi oblíbené, má velmi nízký obsah tuku a vysoké množství bílkovin a široké využití. Vyzkoušejte kořeněné kousky masa, dušené s anglickou slaninou a…
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně…
Pomazánka ze sýra s modrou plísní vyšlehaná do jemné nadýchané pěny se skvěle hodí na chlebíčky, či jednohubky. Potřeba surovin, ani příprava nejsou náročné a zvládne je…
Pochutnat si na vynikajícím tataráku z kapra a ještě zužitkovat zbylé kousky je skvělá myšlenka. Na přípravu použijeme stejné suroviny jako do pravého tataráku, mimo…
Pro dobrou zelňačku toho mnoho nepotřebujete. Jeden sáček kvalitního kysaného zelí, klobásku, namočené kroupy a dochucovadla. A také dvě chvilky. První na namočení krup…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Máte rádi specifickou chuť olomouckých tvarůžků? Pak je recept na tuto pomazánku pro vás jak stvořený. Tvarohová pomazánka s tvarůžky je plná chutí a doslova nadupaná…
Debrecínská pečeně, s párkem a slaninou, bude díky přípravě v pomalém hrnci krásně křehká a plná chuti. Plátky masa, podávané s omáčkou z výpeku a vařenou rýží, jsou…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Hajdúcké zelí připravíme v jednom hrnci a můžeme si představit, že jde o jakousi obdobu segedínského guláše. K zelí a vepřovému masu přidáme ještě kvalitní klobásu, ale…