Vepřový závitek s omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Pokud máte ještě zásoby starých brambor spotřebujte je na výborný slaný bramborový koláč - “buchtu”. Spotřebovat do ní můžete cokoliv vhodného ze zásob uzenin. K večeři,…
Tento recept přináší bohatou kombinaci chutí, kdy se maso dokonale propeče na lůžku z jemně ochucené cuketové směsi, čímž získá jedinečnou vůni a křehkost. Jeho příprava…
Vyzkoušejte lahodnou matjesovo-vajíčkovou pomazánku, která spojuje jemnost vajec s výraznou chutí matjesů. Tento krémový pokrm je ideální na čerstvý chléb nebo krekry.…
Vyzkoušejte tento vynikající recept, který spojuje jednoduchost přípravy s bohatou a lahodnou chutí. Šťavnaté kuřecí kousky se snoubí s křupavou slaninou, sladkou cibulí…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Masové plátky s omáčkou jsou pro naši kuchyni typickým pokrmem. V tomto receptu použijeme vepřové maso, které v tlakovém hrnci doplníme špekem, cuketou, kořením a pivem.…
Hlívový perkelt je skvělou vegetariánskou variací na tradiční maďarský pokrm, který spojuje bohatou chuť hlívy ústřičné s voňavou paprikovou omáčkou. Tento pokrm nabízí…
Vychutnejte si syté podzimní jídlo z fazolí. Jedná se sice o polévku, ale může nahradit směle celý oběd. Přidaná zelenina a široké domácí nudle dodají chuť i zajímavou…
Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku.…
Hovězí guláš se dá ozvláštnit i houbami, můžete vyzkoušet se žampiony. Příprava není náročná a zvládne ji i začátečník. Bude vám chutnat jak s kynutým knedlíkem, tak i…
O tom, že Petr Vok byl roztomilý prostopášník není pochyb, ovšem byl to i milovník dobrého jídla. Vyzkoušejte tedy porce kapra potřeného česnekem, obaleného v mouce a…
Pokrmy s náznakem asijské kuchyně jsou velmi oblíbené. Zahřejí, nasytí. Jsou obvykle i velmi rychle hotové. Hlavně ale skvěle chutnají. Vyzkoušejte kuřecí maso podle…
Červená čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Mezi její další výhody patří, že se nemusí předem namáčet. Bez obav se tedy můžete pustit do přípravy výborné polévky,…
Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnici nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak už…
Vyzkoušejte originální verzi oblíbené zelňačky s červeným kysaným zelím! Tato polévka vás zaujme nejen svou sytou barvou, ale i výraznou chutí. Ideální pro milovníky…
Chutná a výživná cizrna zazáří v tomto lahodném jídle. Podáváme ji ve smetanové omáčce s pórkem a mletou sladkou paprikou. Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým domácím…
Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou…
Rychlá verze gulášové polévky potěší všechny milovníky sytých polévek na zahřátí. Přijde k chuti zejména v situacích, kdy potřebujete rychle nakrmit rodinu, ale nemáte…
Nakrájíme si salám Paprikáš na drobnější kousky a osmahneme ho spolu s cibulkou. Po té přidáme kousky vepřového masa, které jsme poprášili moukou. Následně pak opékáme.…
Tělo králíka si naporcujeme, dobře posypeme 7mi-pepřovým kořením, mletou paprikou a osolíme (Ačkoliv v koření 7 pepřů sůl je, i tak jsem solila). Opečeme zprudka na…
Fazole minimálně 12 h. předem dáme do vody a necháme odstát. Vaříme podobně jako čočku. Prostě zapneme plotnu a vaříme cca 1 h. do měkka. Scedíme.Cibuli nakrájíme na…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Na pánev dáme olej a maso zprudka opečeme. Zasypeme paprikou a po zamíchání zaprášíme moukou. Chvíli vše restujeme.Zalijeme…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…